NEA

Ευρωπαϊκή αγορά: Πρώτη η VW, δεύτερη η Toyota

Στην πρώτη θέση για το 2023 παρέμεινε η VW με 1.357.139 πωλήσεις. Ακολούθησε η Toyota και η Audi.

Η Toyota διακρίνεται και στην ευρωπαϊκή αγορά, κατακτώντας τη δεύτερη θέση με τις υψηλότερες πωλήσεις. Η επιτυχία της εταιρείας οφείλεται στη συνεχή της δέσμευση στην υβριδική τεχνολογία.

Μαζί με την αύξηση της αγοράς κατά 13% το 2023, οι πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν κατά 8%, φτάνοντας τις 828.484 μονάδες.

Αυτή η επίδοση σταθεροποίησε τη θέση της ως τη δεύτερη πιο πετυχημένη μάρκα στην Ευρώπη, με περίπου 100.000 αυτοκίνητα περισσότερα από την Audi που ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί για πολλά χρόνια στην υβριδική τεχνολογία, με περίπου 70% των πωλήσεών της στην Ευρώπη να προέρχονται από υβριδικά, και σχεδόν το 100% στη Δυτική Ευρώπη.

Τα πλήρως υβριδικά μοντέλα, όπως τα Yaris Cross, Yaris και Corolla, έχουν κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών, προσφέροντας βελτιωμένη αποδοτικότητα καυσίμου χωρίς την ανάγκη για εκτεταμένες υποδομές φόρτισης.

Παρά την επέκταση της γκάμας της με ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και οχήματα κυψελών καυσίμου έως το 2026, η Toyota διατηρεί την εστίασή της στην υβριδική τεχνολογία, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!