NEA

Volvo P1800 Cyan: Το σουηδικό restomod και σε GT

Το Volvo P1800 Cyan GT αποτελεί μια εντυπωσιακή εξέλιξη του κλασικού σουηδικού σπορ κουπέ.

Η Cyan Racing, η οποία βρίσκεται στο Mölndal, ακριβώς νότια του Γκέτεμποργκ, είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το P1800 Cyan πριν από τέσσερα χρόνια.

Εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα το αρχέτυπο Volvo P1800, το νέο restomod συνδυάζει την κληρονομιά του παρελθόντος με την τεχνολογία και την πολυτέλεια του σήμερα, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει σε κάθε λεπτομέρεια.

Το αρχέτυπο P1800 ήταν διαθέσιμο από το 1961 έως το 1973, με δυνατότητα επιλογής ενός τετρακύλινδρου κινητήρα 1,8 ή 2,0 λίτρων, σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων ή αυτόματο τριών.

Τώρα, η Cyan Racing παρουσιάζει την GT εκδοχή του σύγχρονου restomod, εστιάζοντας στην αύξηση της άνεσης και των επιδόσεων.

Έτσι, αναβάθμισε τον κινητήρα σε έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 2,0 λίτρων, προερχόμενο από τον αγωνιστικό S60 TC1, παρέχοντας εντυπωσιακή ισχύ 414 ίππων. Το απόβαρο είναι κάτω από τον ένα τόνο.

Οι αγοραστές έχουν την επιλογή να επιλέξουν το επίπεδο ισχύος που ταιριάζει στις προτιμήσεις τους, ξεκινώντας από 350 ίππους.

Οι βελτιώσεις εκτείνονται και στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, με αναβαθμισμένη ανάρτηση και βελτιωμένα φρένα, ενώ η κίνηση παραμένει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου Holinger πέντε σχέσεων.

Εξωτερικά, το GT ξεχωρίζει με ένα πανέμορφο μεταλλικό πράσινο χρώμα, ενώ η χρωμιωμένη μπροστινή μάσκα και οι λεπτομέρειες προσθέτουν λάμψη στο μπροστινό μέρος, συμπληρώνοντας την εμφάνιση με χρυσές ζάντες και δαγκάνες φρένων με χάλκινο φινίρισμα.

Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια επικρατεί με δέρμα και ύφασμα σε απαλό χρώμα άμμου. Το τριάκτινο τιμόνι Momo Prototipo προσφέρει μια σπορ αίσθηση, ενώ ο κλωβός από τιτάνιο ενισχύει την ασφάλεια.

Η εταιρεία λέει ότι η διαδικασία για την κατασκευή ενός P1800 -που περιλαμβάνει την εξατομίκευση του πελάτη, τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη μηχανική- διαρκεί από 12 έως 15 μήνες.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!