NEA

Νίκος Γρέντζελος: Οι περισσότεροι πεζοί δεν ξέρουν να περπατούν…

Yπέρ της αλλαγής του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα από τα 50 χλμ./ώρα στις πόλεις, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, κ. Νίκος Γρέντζελος σε πρόσφατη παρέμβαση του.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση υπέρ αυτής της αλλαγής, που συζητείται πανευρωπαϊκά, εξηγώντας: «Αν κάποιος χτυπήσει πεζό με ταχύτητα 30χλμ/ώρα η πιθανότητα να σκοτωθεί ο πεζός είναι 10%. Στα 50χλμ/ώρα, η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη από 80%», προσθέτοντας: «Αν κάποιος παραβιάσει πάνω από 40χλμ το όριο ταχύτητας και προκαλέσει τραυματισμό, η φυλάκιση είναι έως 10 χρόνια και αν είναι θανατηφόρο είναι τουλάχιστον 10 χρόνια».

Αναφέρθηκε, ωστόσο, και στην ανάγκη εκπαίδευσης των πεζών: «Οι περισσότεροι πεζοί δεν ξέρουν να περπατούν. Όπου υπάρχει διάβαση θα πρέπει να τη χρησιμοποιούν, όταν αναγκάζονται να κινηθούν στον δρόμο θα πρέπει να έχουν την αντίθετη φορά από τα αυτοκίνητα. Επίσης, θα πρέπει να βελτιώσουμε και τις υποδομές. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα πεζοδρόμια δεν είναι προσβάσιμα για τους πεζούς. Ο πεζός είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της κυκλοφορίας. Περίπου 100 πεζοί τον χρόνο παρασύρονται εντός κατοικημένων περιοχών».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!