NEAPINED

Volvo EX40 & EC40: Νέα ονόματα για τα ηλεκτρικά μοντέλα

Σε μια στρατηγική κίνηση απλοποίησης της ονοματολογίας των μοντέλων της, η Volvo καταργεί την ονομασία «Recharge» για τα πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της.

Έτσι, τα XC40 Recharge και C40 Recharge μετονομάστηκαν σε EX40 και EC40, αντίστοιχα, πλαισιώνοντας τα EX30, ΕΧ90 και EM90.

Εκτός από την αλλαγή του ονόματος, τα EX40 και EC40 πλαισιώνονται από μια αναβάθμιση ισχύος, ειδικά στις twin motor εκδόσεις. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν πλέον να επιλέξουν ένα προαιρετικό πακέτο λογισμικού επιδόσεων που διατίθεται σε επιλεγμένες αγορές, ξεκλειδώνοντας επιπλέον 34 ίππους με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 442 ίππους.

Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία επιτάχυνσης, η Volvo υπόσχεται αισθητά καλύτερες επιδόσεις Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στάνταρ εκδόσεις Twin Motor επιτυγχάνουν ήδη 4,7 δευτερόλεπτα για το σπριντ των 0-100 χλμ./ώρα.

Ταυτόχρονα, η Volvo ευθυγραμμίζει τα plug-in υβριδικά μοντέλα της με μια νέα ονομασία. Τα XC60 Recharge, S60 Recharge και άλλα θα διακρίνονται πλέον από την κατάληξη «T6» ή «T8», υποδεικνύοντας τη συνδυασμένη ισχύ τους. Αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Volvo για μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα έως το 2030.

Πέρα από την ηλεκτροκίνητη γκάμα, η Volvo δεν έχει παραμελήσει τα μοντέλα της με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τα XC60 και XC90 επωφελούνται τώρα από έναν βελτιωμένο ήπιο υβριδικό κινητήρα B5, με αποτέλεσμα πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιδόσεις.

Η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται κατά περίπου 4% για το XC60, ενώ οι εκπομπές CO2 μειώνονται κατά το ίδιο ποσοστό. Το XC90, που είναι το μεγαλύτερο μοντέλο, επιτυγχάνει περίπου 2% βελτίωση χάρη σε έναν πιο αποδοτικό κύκλο καύσης του κινητήρα.

Βασιζόμενη στην επιτυχία του XC60 Black Edition, η Volvo επεκτείνει την έκδοση αυτή στα μοντέλα XC40, EX40 και C40. Η τριάδα Black Edition διαθέτει αποκλειστικά χαρακτηριστικά, όπως γυαλιστερές μαύρες ζάντες 20 ιντσών, μαύρο χρώμα Onyx Black, γυαλιστερά λογότυπα και σκούρο εσωτερικό, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη και ξεχωριστή αισθητική.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!