NEAPINED

Κίνα: Κερδίζουν έδαφος τα φτηνά plug-in υβριδικά

Η αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα βρίσκεται σε έναν έντονο πόλεμο τιμών, καθώς τα plug-in υβριδικά αναδεικνύονται ως η νέα επιλογή για τους καταναλωτές.

Στον δυναμικό και ανταγωνιστικό κόσμο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεπηδά ένας πόλεμος τιμών που αφορά τα plug-in υβριδικά, αναδεικνύοντας τη σημαντική αλλαγή που σημειώνεται στην αγορά. Τα plug-in υβριδικά παρουσιάζουν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, θέτοντας νέα δεδομένα στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο πόλεμος τιμών ξεκίνησε πέρυσι και έχει ενταθεί, με κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η SAIC-GM-Wuling, η Changan, η Neta και η BYD να προσφέρουν plug-in υβριδικά σε τιμές που ξεπερνούν τις προσδοκίες, κατεβάζοντας τα όρια κάτω από τα 100.000 γιουάν (περίπου 12.900 ευρώ).

Η BYD, με το σεντάν Qin Plus DM-i στα 10.150 ευρώ μετά τη μείωση 20%, έδωσε το στίγμα για τη συγκεκριμένη τάση, ενώ και άλλοι κατασκευαστές όπως η SAIC-GM-Wuling, η Changan και η Hozon ακολούθησαν το παράδειγμά τους με ανάλογες μειώσεις τιμών.

Η επιθετική στρατηγική τιμολόγησης καθιστά τα plug-in υβριδικά ελκυστικές εναλλακτικές λύσεις για τους καταναλωτές, προσφέροντας προηγμένη τεχνολογία σε ανταγωνιστικές τιμές. Η αλλαγή αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου, όπου παραδοσιακά τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης κυριαρχούσαν λόγω της προσιτής τιμής και της υποδομής τους.

Η εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών και η μείωση του κόστους κατασκευής επιτρέπουν στους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων να προωθούν αποτελεσματικά τα plug-in υβριδικά, αμφισβητώντας την κυριαρχία των οχημάτων εσωτερικής καύσης.

Στην Κίνα, η ελκυστικότητα των plug-in υβριδικών οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρουν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης χωρίς τα περιοριστικά της αυτονομίας. Η ικανότητα των κινεζικών κατασκευαστών να προσφέρουν αυτά τα οχήματα σε τόσο χαμηλές τιμές αναμένεται να προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στους Ευρωπαίους ανταγωνιστές στα επόμενα χρόνια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!