NEA

Ήλθε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο από τα 250 που θα παραλάβει η Ελλάδα

Ήλθε το  πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο, από το σύνολο των 250 νέων οχημάτων που θα παραλάβει η Ελλάδα το προσεχές διάστημα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές δοκιμές.

Στο πλαίσιο αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών και υποδομών επισκέφθηκε πρόσφατα το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

«Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα σήμερα, αφού μετά από τρία χρόνια που ξεκίνησαν οι προσπάθειες για να βγει αυτός ο διαγωνισμός, καταφέραμε πλέον να έχουμε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι είναι η αρχή, όχι μόνο για τα λεωφορεία που αφορούν αυτή τη σύμβαση, αλλά για μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και την τρέχουμε καθημερινά και μεθοδικά, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να αναβαθμίσουμε τον στόλο των λεωφορείων στην Αθήνα και να αλλάξουμε πλήρως την εικόνα των αστικών συγκοινωνιών τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη», τονίζει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Ξιφαράς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ενημερωθήκαμε επίσης από τη Διοίκηση της Ο.ΣΥ Α.Ε. για τη διαδικασία των τεχνικών δοκιμών και τη λειτουργία του συστήματος φόρτισης, ενώ πραγματοποιήθηκε και δοκιμαστική διαδρομή του οχήματος εντός του χώρου του αμαξοστασίου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!