NEA

To Cybertruck βουτάει στα βαθιά [video]

Ο Elon Musk διαφημίζει τη δυνατότητα του Cybertruck να λειτουργεί ως «σκάφος» για  μικρά χρονικά διαστήματα, υποστηρίζοντας με αυτοπεποίθηση την ικανότητά του να διασχίζει ποτάμια, λίμνες, ακόμη και σχετικά ήρεμες θάλασσες.

Το μυστικό για αυτή την αμφίβια ικανότητα του Cybertruck βρίσκεται στην ειδική λειτουργία «Wade Mode», η οποία είναι προσβάσιμη μόνο μετά την ενεργοποίηση της λειτουργίας εκτός δρόμου.

Η λειτουργία απαιτεί έως και 10 λεπτά για να ασφαλίσει το πακέτο μπαταρίας για βύθιση σε βαθιά νερά, παρέχοντας ένα slot 30 λεπτών πριν από την αυτόματη απενεργοποίηση. Σημειωτέον, οποιαδήποτε ζημιά προκύψει κατά τη διάρκεια του Wade Mode δεν καλύπτεται από την εγγύηση της Tesla.

Το κανάλι TechRax στο YouTube αποφάσισε να δοκιμάσει αυτούς τους ισχυρισμούς, υποβάλλοντας το Cybertruck σε πολλαπλά περάσματα από νερό σε διάφορα βάθη. Είναι εντυπωσιακό ότι το ηλεκτρικό pickup αντιμετώπισε την πρόκληση, χωρίς να επιδείξει καμία απώλεια κίνησης ή αισθητή δυσκολία, ακόμη και όταν η στάθμη του νερού ξεπέρασε το μπροστινό καπό.

Παρόλο που η δοκιμή ανέδειξε τις δυνατότητες του Cybertruck, δεν έλειψαν και τα προβλήματα. Δύο πλαστικά εξαρτήματα μετατοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής, με την εσωτερική επένδυση του φτερού σε ένα φρεάτιο τροχών να γυρίζει προς τα μέσα, αλλά να διορθώνεται εύκολα.

Επιπλέον, ένα τμήμα του καλύμματος του πίσω προφυλακτήρα μετακινήθηκε, αφήνοντας κάποια αβεβαιότητα σχετικά με την ευκολία επισκευής. Ωστόσο, προέκυψε ένα πιο σημαντικό ζήτημα, καθώς τα χειριστήρια με μπουτόν για το κάλυμμα του πίσω μέρους και την πίσω πόρτα έπαψαν να λειτουργούν μετά τη δοκιμή στο νερό.

Τα επακόλουθα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αντοχή των χειριστηρίων του Cybertruck στα υδάτινα περάσματα. Το κατά πόσον το ζήτημα αυτό είναι μεμονωμένο περιστατικό ή ενδεικτικό μιας πιθανής εκτεταμένης ανησυχίας παραμένει ασαφές.

Καθώς το Cybertruck συνεχίζει να τραβάει την προσοχή, είναι πιθανό να βγουν στην επιφάνεια μελλοντικά βίντεο και δοκιμές, που θα προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις του και θα αντιμετωπίσουν τυχόν αναδυόμενες ανησυχίες, ιδίως όσον αφορά τις… υδάτινες δυνατότητές του.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!