NEAPINED

Ineos Fusilier: Ένα ηλεκτρικό SUV με ρετρό στιλ

Η Ineos, βρετανική εταιρία που έγινε ευρέως γνωστή με το off-road μοντέλο Grenadier, παρουσιάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV με μια εναλλακτική έκδοση που ενσωματώνει έναν range-extender βενζινοκινητήρα.

Το Fusilier ξεχωρίζει με τον χαρακτηριστικό, τετραγωνισμένο σχεδιασμό του, εμπνευσμένο από κλασικά 4×4, αλλά με μια σύγχρονη προσέγγιση που το καθιστά μοναδικό ανάμεσα στα SUV. Οι σχεδιαστικές αναφορές από το μικρό Suzuki Jimny έως την εμβληματική Mercedes G-Class προσδίδουν στο Fusilier έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Παρά την έλλειψη λεπτομερειών για το σύστημα πρόωσης, πιθανόν να διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ ανά άξονα με εξελιγμένες λειτουργίες torque vectoring για την επίτευξη προηγμένης τετρακίνησης.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Jim Ratcliffe, τα Battery Electric Vehicles (BEV) είναι ιδανικά για μικρότερα ταξίδια και αστικές παραδόσεις. Για αυτό θα υπάρχει και μια έκδοση με range extender που θα χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα ως γεννήτρια για την φόρτιση των μπαταριών.

Η στρατηγική συνεργασία με τη Magna για την ανάπτυξη του Fusilier αποτελεί σημαντικό βήμα για την Ineos, ενώ η παραγωγή αναμένεται να λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Magna στο Graz της Αυστρίας. Το Fusilier θα ενταχθεί στην γκάμα των μοντέλων που παράγει η Magna, περιλαμβάνοντας ονόματα όπως η Mercedes G-Class, BMW Z4, Toyota Supra, και Fisker Ocean.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Ineos Fusilier αναμένεται να γίνουν γνωστές το ερχόμενο φθινόπωρο. Με τη συνδυασμένη προσέγγιση στον σχεδιασμό, την τεχνολογία και την απόδοση, το Fusilier υπόσχεται να αποτελέσει μια φρέσκια προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών SUV. Για να δούμε αν κάποια στιγμή θα υπάρξει και εισαγωγή των Ineos στην χώρα μας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!