NEA

Ποιο είναι το ετήσιο εισόδημα του CEO της Stellantis;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, απολαμβάνει μια εντυπωσιακή αύξηση της συνολικής του αποζημίωσης για το 2023, ανεβάζοντας το ποσό στα 36,49 εκατομμύρια ευρώ

Αυτή η αύξηση αντιστοιχεί σε 56% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αποδίδεται σε ένα κίνητρο μετασχηματισμού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, που στοχεύει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η παγκόσμια κινητικότητα, η τεχνολογία, και η ηλεκτροκίνηση.

Παρά την αύξηση στις απολαβές του Tavares, έχουν ανακύψει επικρίσεις από το συνδικάτο United Auto Workers στις ΗΠΑ, το οποίο οδήγησε σε σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων μετά από διαπραγματεύσεις με τις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η αύξηση του μέσου μισθού των εργαζομένων της Stellantis κατά 9,4% το 2023, φαίνεται να αποτελεί αντίδραση σε αυτές τις επικρίσεις.

Παράλληλα, η Stellantis αναφέρει σημαντική μείωση του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού κατά 5,2% το 2023, ενώ παρατηρείται μείωση των εργαζομένων στη Βόρεια Αμερική από 88.835 σε 81.341.

Αυτή η κίνηση μπορεί να αντανακλά τη στρατηγική προσαρμογής στις αλλαγές του κλάδου και των αναγκών της εταιρείας.

Η Stellantis είχε κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις της στον κλάδο το πρώτο εξάμηνο του 2023, με την τιμή της μετοχής της να ξεπερνά τόσο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και τον S&P 500 από την ίδρυσή της το 2021 μέσω της συγχώνευσης της Fiat Chrysler και του ομίλου PSA.

Συνολικά, οι οικονομικές επιδόσεις αναδεικνύουν το Tavares ως ένα σημαντικό συντελεστή για τις μελλοντικές εξελίξεις στον κλάδο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!