NEAPINED

McLaren Artura Spider: Υβριδική με 700 άλογα

Η Artura Spider χάνει την οροφή της, πήρε λίγα περισσότερα κιλά λόγω των ενισχύσεων αλλά κα μερικά άλογα με μία αναβαθμισμένη υβριδική λειτουργία.

Συγκεκριμένα, η drop-top εκδοχή της Artura απέκτησε 137 κιλά, με τη McLaren να τονίζει ότι η αύξηση του βάρους οφείλεται κυρίως στον μηχανισμό της αναδιπλούμενης σκληρής οροφής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πλαίσιο από άνθρακα και αλουμίνιο διατηρεί την ακαμψία της, με αποτέλεσμα το βάρος της να βρίσκεται στα 1.475 κιλά, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα στην κατηγορία των supercar.

Πίσω από τις πλάτες των δύο τυχερών βρίσκεται ο V6 των 3,0 λίτρων με μία αύξηση κατά 19 ίππους, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στους 700 και τη ροπή στα 720 Nm.

Η νέα χαρτογράφηση της ECU συμβάλλει σε αυτή την αύξηση, συν τους 95 ίππους του ηλεκτροκινητήρα που είναι χωνευτός στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Από πλευράς επιδόσεων η Artura Spider επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα, με τα 0-400 μέτρα να καλύπτονται σε 10,8 δευτερόλεπτα, διατηρώντας την τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 330 χλμ./ώρα.

Επίσης, η McLaren έχει βελτιστοποιήσει το σύστημα εξαγωγής με νέες βαλβίδες και αντηχείο για ένα καθαρότερο και πιο συναρπαστικό ήχο.

Οι λάτρεις που αναζητούν μια ακόμα πιο δραματική εμπειρία μπορούν να επιλέξουν την προαιρετική σπορ εξάτμιση που διαθέτει ένα σύστημα που στέλνει περισσότερο ήχο στην καμπίνα.

Άλλες βελτιώσεις αφορούν στην ανάρτηση και το κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και μία μικρή αύξηση της αυτονομίας της ηλεκτρικής λειτουργίας από 31 σε 33 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, το αποκορύφωμα των αναβαθμίσεων της νέας Artura αφορά στην λειτουργία «Spinning Wheel Pull-Away», που επιτρέπει στους οδηγούς να συμμετέχουν σε burnouts με ένα απλό πάτημα του πεντάλ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!