NEAPINED

Ποιο είναι το drone που μπορεί να ακολουθεί το μονοθέσιο της F1 [video]

Η Red Bull Racing ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα όρια της καινοτομίας, παρουσιάζοντας το νέο μονοθέσιο της Formula 1 του Max Verstappen σε ένα εντυπωσιακό βίντεο με drone στην πίστα του Silverstone.

Αυτό που κάνει αυτή την επίδειξη πραγματικά εξαιρετική είναι η χρήση ενός ειδικά κατασκευασμένου drone που σχεδιάστηκε από την ολλανδική ομάδα γνωστή ως Dutch Drone Gods, σε συνεργασία με την Advanced Technologies της Red Bull.

Αυτό το απίστευτο drone δεν ήταν μια συνηθισμένη εναέρια συσκευή. Κατασκευάστηκε σχολαστικά ώστε όχι μόνο να κινηματογραφεί το μονοθέσιο της Formula 1 αλλά και να μπορεί να ακολουθεί τους ταχύτατους γύρους του στην πίστα.

Η ανάπτυξη αυτού του drone διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου η ομάδα επικεντρώθηκε στη δημιουργία ελαφρών αεροδυναμικών υλικών και εξαρτημάτων, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση του βάρους κατά 10%.

Η πραγματική δοκιμασία έγινε στις πίστες της F1, όπου οι διαδρομές με πραγματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα έδειξαν την αξιοσημείωτη ταχύτητα και ευελιξία αυτού του προηγμένου drone.

Αυτό που κάνει αυτό το drone να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι το πιλοτάρισε χειροκίνητα ο Ralph Hogenbirk, γνωστός και ως Shaggy FPV, από την ολλανδική ομάδα Drone Gods.

Η Red Bull υπογράμμισε τη μοναδική πρόκληση που αντιμετώπισε ο Hogenbirk κατά τον χειρισμό του drone. Εξοπλισμένος με ένα ασύρματο χειριστήριο και βασιζόμενος αποκλειστικά στην εικόνα χαμηλής ανάλυσης του drone μέσω των γυαλιών FPV, ο Hogenbirk πλοήγησε τη διαδρομή πτήσης με ακρίβεια.

Ρυθμίζοντας ταυτόχρονα τη γωνία της κάμερας με ένα πεντάλ ποδιού, είχε ιδανικό συντονισμό μεταξύ χεριού και ματιού για να τραβήξει ομαλές και κοντινές λήψεις του μονοθεσίου F1 του Verstappen που έτρεχε με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 300 χλμ./ώρα – μια εντελώς νέα και απαιτητική πρόκληση για τον πιλότο.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Red Bull Racing, των Dutch Drone Gods και του Shaggy FPV όχι μόνο απέδωσε εκπληκτικά πλάνα από το νέο μονοθέσιο F1 του Verstappen, αλλά αποτελεί επίσης μία ένδειξη της συγχώνευσης της τεχνολογίας αιχμής και της Formula 1.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!