NEAPINED

Κάπως έτσι θα είναι η Alfa Romeo Milano

Απέχουμε περίπου ενάμιση μήνα από τα αποκαλυπτήρια της Milano που έχουν προγραμματιστεί στο Μιλάνο, στις 10 Απριλίου.

Η Milano είναι ένα από τα μοντέλα που θα κεντρίζει το ενδιαφέρον αφού βάζει την Alfa Romeo στα λημέρια των κόμπακτ SUV με εκτιμώμενη τιμή πώλησης στις περίπου στις 27.000 ευρώ.

Τοποθετημένη στην ανταγωνιστική κατηγορία των μικρών SUV, στην οποία κυριαρχεί το Volkswagen T-Roc, η Milano αναμένεται να διαφοροποιείται όσον αφορά την οδική συμπεριφορά, με στόχο να ξεπεράσει τους EV ανταγωνιστές της, όπως το Smart #1 και το Volvo EX30.

Έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Smart #1, Jeep Avenger, Volvo EX30 κ.α., ενώ μια πρώτη γεύση μας δίνουν τα renderings από τους συναδέλφους στο kolesa.ru.

Η ηλεκτρική Milano θα βασίζεται στην πλατφόρμα eCMP2 -που φιλοξενεί τόσο ηλεκτρικές όσο και εκδόσεις εσωτερικής καύσης της Stellantis-, την οποία συναντάμε στα Jeep Avenger και Fiat 600e.

Το Νοέμβριο θα είναι διαθέσιμη και μια ήπια υβριδική 48V έκδοση με τον τρικύλινδρο 1.2 που θα αποδίδει 136 ίππους και θα έχει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο. Αυτή θα είναι η τελευταία έκδοση μίας νέας Alfa Romeo με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Milano θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Tychy της Stellantis στην Πολωνία, μαζί με τα αδελφά μοντέλα Jeep Avenger και Fiat 600. Θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες τον Απρίλιο με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται το Σεπτέμβριο.

Από το 2025, όλα τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo θα παρουσιάζονται ως αποκλειστικά ηλεκτρικά, ενώ μέχρι το 2027, η μάρκα θα πουλά αποκλειστικά πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!