NEA

Luca de Meo: «Δεν αμφισβητούμε το 2035»

Αυτό λέει ο Luca de Meo, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), ο οποίος στο σαλόνι της Γενεύης επισήμανε την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αντιμέτωπη με την κινεζική επέλαση.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα αμφισβητήσουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει ουσιαστικά τα οχήματα με ορυκτά καύσιμα από το 2035, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις φετινές ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές, δήλωσε  ο Luca de Meo.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ο Luca de Meo, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), είπε ότι η ευθύνη της αυτοκινητοβιομηχανίας «ως ηγέτες των επιχειρήσεων… δεν είναι να διαφωνούν ενάντια στον κανονισμό».

«Δεν αμφισβητούμε το 2035», είπε ο de Meo, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault. «Τώρα πρέπει να τα καταφέρουμε».

Η πλήρης απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων των αυτοκινήτων το 2035 «είναι δυνητικά εφικτή, αλλά πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή οι κατάλληλες συνθήκες», πρόσθεσε.

Η επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα αύξησε την πίεση στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει το κόστος και να αναπτύξει πιο προσιτά μοντέλα καθώς οι νέοι Κινέζοι αντίπαλοι έρχονται με μοντέλα χαμηλότερου κόστους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν υποστηρίξει επανειλημμένα ότι απαιτούνται περισσότερες κρατικές επιδοτήσεις και πιο πανταχού παρούσα υποδομή φόρτισης για να τονωθεί η ζήτηση για EV και να ενθαρρύνεται η μαζική υιοθέτηση τους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!