NEA

Volvo Connected Safety: Προειδοποιεί για ατυχήματα την ώρα της οδήγησης

Η νέα εξέλιξη στην τεχνολογία Connected Safety της Volvo Cars ανοίγει νέους ορίζοντες για την οδική ασφάλεια.

Με την προσθήκη της λειτουργίας Accident Ahead Alert (Προειδοποίηση για Ατυχήματα στην Πορεία), τα αυτοκίνητα της Volvo μπορούν πλέον να προειδοποιούν τους οδηγούς για ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Φανταστείτε να οδηγείτε σε έναν επαρχιακό δρόμο, όπου οι στροφές και η έλλειψη ορατότητας κάνουν το ταξίδι σας πρόκληση. Ξαφνικά, το αυτοκίνητο σας εκπέμπει ένα σήμα προειδοποίησης: υπάρχει ατύχημα λίγα μέτρα μπροστά σας. Επιδεικνύοντας ανταπόκριση, επιβραδύνετε και προσαρμόζετε την πορεία σας, αποφεύγοντας κάθε πιθανό κίνδυνο.

Η προηγμένη λειτουργία Accident Ahead Alert δίνει τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα Volvo να ενημερώνουν τους οδηγούς για ατυχήματα σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας. Αυτή η καινοτομία θα είναι διαθέσιμη αρχικά στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Δανία.

Σκοπός αυτής της τεχνολογίας είναι να επιτρέπει στους οδηγούς να αντιδρούν άμεσα σε κίνδυνους και ατυχήματα, βοηθώντας τους να αποφεύγουν συγκρούσεις και καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Η τεχνολογία Connected Safety της Volvo Cars, που εισήχθη το 2016, επικοινωνεί αυτοκίνητα μεταξύ τους, προειδοποιεί για κινδύνους και ολισθηρούς δρόμους. Τώρα, με το Accident Ahead Alert, επεκτείνει τη δυνατότητά της να παρέχει πληροφορίες για ατυχήματα σε πραγματικό χρόνο.

Προς το μέλλον, προγραμματίζεται η ενσωμάτωση περισσότερων δεδομένων κυκλοφορίας από διάφορους εταίρους στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα Data for Road Safety. Καλούμε και άλλες κυκλοφοριακές αρχές να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, καθώς και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να υιοθετήσουν παρόμοιες τεχνολογίες.

Η Volvo Cars παραμένει προσηλωμένη στην κοινοποίηση ανώνυμων δεδομένων Connected Safety για να συμβάλλει στην αύξηση της οδικής ασφάλειας. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Volvo μπορούν εύκολα να συνεισφέρουν, ενεργοποιώντας τη λειτουργία Connected Safety από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου τους, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία των πληροφοριών που μοιράζονται. Έτσι, με κοινές προσπάθειες, μπορούμε να καταστήσουμε τους δρόμους πιο ασφαλείς για όλους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!