NEA

Γιατί η Rolls-Royce Droptail Arcadia είναι ένα έργο τέχνης

Η Rolls-Royce παρουσίασε πρόσφατα το αριστούργημά της, την Droptail Arcadia, ένα εξαιρετικό roadster που αντιπροσωπεύει την κορύφωση της πολυτέλειας και της τεχνοτροπίας.

Κατασκευασμένη με προσοχή στη λεπτομέρεια και με εξατομικευμένες πινελιές, η Droptail Arcadia αναδεικνύεται ως το τρίτο από μια σειρά τεσσάρων παραγγελιών που αναβαθμίζουν την αίσθηση της πολυτέλειας. Μόνο για το ρολόι χρειάστηκαν 5 μήνες ενώ για τις ξύλινες επενδύσεις πάνω από 8.000 ώρες!

Αναλυτικότερα, το όνομα “Arcadia” αντικατοπτρίζει την ιδέα ενός μυθικού παραδείσου, ενώ ο αγοραστής είχε την όραση ενός γαλήνιου καταφυγίου μετά από μια μέρα εργασίας. Η λευκή εξωτερική βαφή, εμποτισμένη με σωματίδια αλουμινίου και γυαλιού, δίνει στο όχημα λαμπερή όψη, ενώ οι ασημί πινελιές στα ανθρακονήματα προσθέτουν εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες.

Το εσωτερικό της καμπίνας αποπνέει πολυτέλεια, με λευκή απόχρωση που είναι συνεπής με το χρώμα του εξωτερικού. Τα καφέ στοιχεία στα καθίσματα και τα προσκέφαλα προσθέτουν στην πολυτέλεια, ενώ ξύλινες επενδύσεις διακοσμούν το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, καθώς και το καμπύλο τμήμα πίσω από τα καθίσματα, για το οποίο απαιτήθηκαν εντυπωσιακές 8.000 ώρες κατασκευής.

Ένα από τα κομψότερα χαρακτηριστικά του είναι το ρολόι στο ταμπλό, ένα αριστούργημα με 119 όψεις, που αναδεικνύει το διπλό λογότυπο R της μάρκας. Το ρολόι αυτό, αναπτυγμένο σε διάστημα δύο ετών, περιλαμβάνει επεξεργασμένο καντράν και ζωγραφισμένους στο χέρι δείκτες ωρών, προσθέτοντας μια ακόμα στρώση κομψότητας.

Κάτω από το καπό, η Droptail Arcadia κινείται από τον διάσημο κινητήρα V12 των 6,6 λίτρων της Rolls-Royce, παρέχοντας 600 ίππους. Το όχημα ήδη βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, στα χέρια του ευτυχούς ιδιοκτήτη που επέλεξε να το απολαμβάνει στον δρόμο, αριστεροτίμονο, καταδεικνύοντας έτσι την επιθυμία του να απολαύσει την πολυτέλεια αυτού του αριστούργημα παντού στον κόσμο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!