NEAPINED

Τις 50.000 παραγγελίες έχει ξεπεράσει το Renault 5 E-Tech

Το πολυαναμενόμενο αμιγώς ηλεκτρικό 5 E-Tech της Renault έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον με την λίστα αναμονής να μεγαλώνει συνεχώς.

Προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις πρώτες του παραδόσεις σε πελάτες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το πρωτοποριακό EV θα κοστίζει περίπου 25.000 ευρώ (μετά τις επιδοτήσεις στην Γαλλία). Εμπνευσμένο από το αρχέτυπο μοντέλο, το νέο Renault 5 είναι μετά το Zoe το πρώτο μικρό EV της μάρκας που δεν βασίζεται σε κάποιο άλλο μοντέλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας Renault, Fabrice Cambolive, μοιράστηκε την αισιοδοξία της εταιρείας, δηλώνοντας: «Έχουμε μια λίστα αναμονής 50.000 ανθρώπων. Θα ανοίξουμε τις παραγγελίες τον Μάιο και θα αρχίσουμε να παραδίδουμε αυτοκίνητα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Η πρόκληση δεν είναι να βρούμε πελάτες – η πρόκληση είναι να έχουμε μια ομαλή επανεκκίνηση και να παραδώσουμε στους πρώτους πελάτες μέχρι τον Οκτώβριο».

Ο Cambolive εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προσέλκυση κατακτητών πελατών με το 5 E-Tech, τονίζοντας την πρόθεση της μάρκας να διατηρήσει τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες Zoe σε αυτό το νέο μοντέλο. Τοποθετημένο ως η EV εναλλακτική λύση απέναντι στο δημοφιλές Clio, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις μικρών αυτοκινήτων στην Ευρώπη πέρυσι, το 5 E-Tech αναμένεται γίνει ένα best-seller.

Βασισμένο στην πλατφόρμα AmpR Small της Renault, μια τροποποίηση της αρχιτεκτονικής CMF-B που χρησιμοποιείται από τα Clio και Captur, το 5 E-Tech θα διατίθεται με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα σε εκδόσεις 95, 122 και 150 ίππων.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν είτε μια μπαταρία 40 kWh είτε μια μεγαλύτερη μπαταρία 52 kWh, έχοντας μια αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα. Επιπλέον, και οι δύο επιλογές μπαταριών υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση DC, με ισχύ έως 80 kW και 100 kW, αντίστοιχα. Το 5 E-Tech θα διαθέτει και τεχνολογία Vehicle-to-grid (V2G).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!