NEA

Το Felicity Ace πήρε φωτιά από μπαταρία μιας ηλεκτρικής Porsche

Η φωτιά που κατέστρεψε ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο το 2022 και βύθισε χιλιάδες αυτοκίνητα του ομίλου VW φαίνεται να οφείλεται σε μια μπαταρία ηλεκτρικής Porsche, σύμφωνα με ισχυρισμούς που εκφράστηκαν σε νομικές διαμάχες που διεξάγονται στη Γερμανία.

Η περίπτωση έχει φτάσει στα δικαστήρια της Στουτγάρδης, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της Porsche, και εμπλέκει τον όμιλο Volkswagen σε ένα πολύπλοκο νομικό μέτωπο.

Οι κατηγορούμενες εταιρίες περιλαμβάνουν την Mitsui OSK Lines, διαχειρίστρια του πλοίου, και την Allianz, μία από τις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου. Η αγωγή, που κατατέθηκε πριν από ένα χρόνο, βρίσκεται σε αναμονή λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών διαμεσολάβησης για μια ξεχωριστή υπόθεση που αφορά το ίδιο πλοίο και εξελίσσεται στο Μπράνσγουικ.

Το πλοίο Felicity Ace υπό την σημαία Παναμά είχε πάρει φωτιά κοντά στο αρχιπέλαγος των Αζορών πριν από δύο χρόνια και, μετά τη διάσωση του πληρώματος, εγκαταλείφθηκε.

Εσωτερικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι το πλοίο μετέφερε 3.965 οχήματα, με αναμενόμενες απώλειες τουλάχιστον 155 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η πυρκαγιά προήλθε από την μπαταρία ιόντων λιθίου ενός μοντέλου Porsche και κατηγορούν την VW για παράλειψη ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους και τις απαραίτητες προφυλάξεις για τη μεταφορά τέτοιων οχημάτων, σύμφωνα με αποφάσεις του δικαστηρίου της Στουτγάρδης.

Η υπόθεση παραμένει εκκρεμής, ενώ ο όμιλος Volkswagen βρίσκεται αντιμέτωπος με τις νομικές προκλήσεις που προκύπτουν από αυτήν τη σοβαρή καταστροφή.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!