ΑΓΩΝΕΣ

Η Audi προχωρά για την 100% εξαγορά της Sauber F1

Σε μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση της παρουσίας της στη Formula 1, η Audi πρόκειται να αναλάβει την πλήρη ιδιοκτησία της ομάδας Sauber F1.

Η απόφαση, η οποία εγκρίθηκε από τα εποπτικά συμβούλια τόσο της Audi όσο και της μητρικής της εταιρείας, Volkswagen Group, εδραιώνει τη μετάβαση της Sauber στην εργοστασιακή ομάδα της Audi στη Formula 1, η οποία έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2026.

Ο επικεφαλής εξέλιξης της Audi, Oliver Hoffmann, θα ηγηθεί του προγράμματος F1, αποχωρώντας από το διοικητικό συμβούλιο της Audi για να αναλάβει τη συνολική ευθύνη.

Ταυτόχρονα, ο Andreas Seidl, ο οποίος έχει ήδη τοποθετηθεί στη βάση της Sauber στο Hinwil της Ελβετίας, θα ηγείται των καθημερινών εργασιών της ομάδας.

Ο Gernot Doellner, διευθύνων σύμβουλος της Audi, θα επεκτείνει το ρόλο του και θα αναλάβει το τμήμα τεχνικής ανάπτυξης, το οποίο προηγουμένως επέβλεπε ο Hoffmann.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την προηγούμενη εξαγορά μειοψηφικής συμμετοχής της Audi στη Sauber, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2023. Η πλήρης εξαγορά κατέστη δυνατή μετά την επίτευξη συμφωνίας με την Islero Investments, τον μεγαλομέτοχο που συνδέεται με τον Σουηδό δισεκατομμυριούχο Finn Rausing.

Η Audi, με έδρα το Neuburg της Βαυαρίας, αναπτύσσει ενεργά τη δική της μονάδα ισχύος της Formula 1, τονίζοντας τη δέσμευσή της στο άθλημα.

Ο Manfred Doess, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Audi, υπογράμμισε τη σημασία αυτού του εγχειρήματος, δηλώνοντας: «Η είσοδος στη Formula 1 δεν είναι μόνο το αποκορύφωμα της πολύ επιτυχημένης ιστορίας της Audi στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και μια τόσο μεγάλη αθλητική πρόκληση όσο και οικονομική δέσμευση».

Ο πρώην επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της ομάδας, δηλώνοντας: «Έχουμε φιλόδοξους στόχους. Η υλοποίησή τους βρίσκεται σε εξέλιξη και θα επιταχυνθεί περαιτέρω μέσω της πλήρους εξαγοράς της Sauber από την Audi».

Η είσοδος της Audi στη Formula 1 ευθυγραμμίζεται με μια ευρύτερη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία, με τη Ford Motor να έχει επίσης προγραμματίσει την επιστροφή της το 2026 μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες, μέσω μιας συνεργασίας με τη Red Bull.

Η αναζωπύρωση της δημοτικότητας της F1 έχει προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις. Γεγονός που αποδεικνύεται από την πρόσφατη πώληση του μεριδίου της ομάδας του Καναδού δισεκατομμυριούχου Lawrence Stroll στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Arctos Partners, αποτιμώντας την ομάδα F1 σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!