PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Σαουδικής Αραβίας: 2 στα 2 για τον Verstappen

Αν περιμένετε κάτι διαφορετικό, τότε πέσατε έξω. Η Red Bull δείχνει πως είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Όπως και ο Verstappen που ανέβηκε για 100η φορά στο podium. Οι Perez και Leclerc συμπλήρωσαν το βάθρο στην Τζέντα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Red Bull να δείχνει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό και με τον Perez να πετάγεται μπροστά από τον Leclerc. Ο Verstappen είχε μία πολύ άνετη νίκη τερματίζοντας τον αγώνα 13,6 δεύτερα μπροστά από τον team-mate του και 18,6 δεύτερα από τον Leclerc. Έτσι, απλά…

Αναλυτικότερα, ο Max Verstappen είχε μια κυρίαρχη εμφάνιση στη Τζέντα εξασφαλίζοντας ένα πειστικό «1-2» για τη Red Bull. Ο αγώνας είχε αρκετές ανατροπές με τον Verstappen να προηγείται από την αρχή μέχρι το τέλος.

Οι πρώτες στιγμές του αγώνα σημαδεύτηκαν από την εκκίνηση των Verstappen και Leclerc, με τον Verstappen να παίρνει γρήγορα την πρωτοπορία. Ο Perez, κάνοντας μια δυνατή κίνηση από την τρίτη θέση, πέρασε τον Leclerc. Παρά την ατυχία του Lance Stroll που έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, οι Verstappen και Perez διατήρησαν την πρωτοπορία τους.

Κατά τη διάρκεια της φάσης με το αυτοκίνητο ασφαλείας, οι στρατηγικές αποφάσεις της McLaren και της Mercedes άφησαν τους Lando Norris και Lewis Hamilton στη διεκδίκηση, αλλά τελικά βρέθηκαν πίσω από τον πρωτοεμφανιζόμενο Oliver Bearman της Ferrari.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στον 10ο γύρο, με τον Norris να προηγείται για λίγο πριν η κίνηση του Verstappen με τη βοήθεια του DRS τον επαναφέρει στην πρώτη θέση. Οι Perez και Leclerc έκαναν επίσης σημαντικές κινήσεις, με τον Perez να ξεπερνάει την ποινή για μη ασφαλή αποχώρηση από τα pits στην διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Καθώς προχωρούσε ο αγώνας, ο Verstappen συνέχισε να διευρύνει το προβάδισμά του, ενώ ο Perez εξασφάλισε τη δεύτερη θέση παρά την ποινή χρόνου. Ο Leclerc, επωφελούμενος από μια βελτίωση στο τέλος του αγώνα, πήρε το μπόνους για τον ταχύτερο γύρο. Ο Norris άλλαξε τελικά στα μαλακά ελαστικά, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει τους πρωτοπόρους, τερματίζοντας πίσω από τον Leclerc.

Λίγο πιο κάτω, ο Oliver Bearman κράτησε την έβδομη θέση, κρατώντας πίσω του τους Hamilton και Norris. Η Haas του Kevin Magnussen, που είχε δύο φορές ποινή, και ο Pierre Gasly, ο οποίος εγκατέλειψε νωρίς λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων, συμπλήρωσαν την εικόνα που βρήκε τον Verstappen και την Red Bull απόλυτους κυρίαρχους.

Επόμενος αγώνας τη μεθεπόμενη Κυριακή (24 Μαρτίου) στη Μελβούρνη, χαράματα στις 06:00. Δείτε εδώ τη βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!