NEA

Μεταχειρισμένα Cybertruck που είναι σα καινούργια

Ένα ακόμη Cybertruck πωλείται μέσω της Mecum έχοντας διανύσει μόλις 21 χιλιόμετρα. Δεν είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο.

Αυξάνονται συνεχώς τα Cybertruck που μεταπωλούνται πριν καν τα οδηγήσουν οι ιδιοκτήτες τους. Και αυτό επειδή δεν θέλουν να χάσουν ούτε ένα δολάριο από την πολύ υψηλή αξία που έχουν αυτή τη στιγμή τα Cybertruck λόγω της υψηλής ζήτησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μερικά από τα πρώτα έχουν πωληθεί στο απίστευτο ποσό των 250.000 δολαρίων όταν ως καινούργια κοστίζουν τα μισά. Και παρόλο που οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί η ζήτηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα με τα Cybertruck να αλλάζουν χέρια για περίπου 190.000-200.000 δολάρια.

Το εν λόγω Cybertruck που πωλείται μέσω της Mecum έχει μόλις 21 χλμ. στο κοντέρ του και δεδομένου ότι είναι της σειράς Foundation Series αναμένεται να φέρει ένα σημαντικό κέρδος στον πωλητή.

Η Tesla έχει προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες για να αποτρέψει τις κερδοσκοπικές ενέργειες και να ελέγξει τις συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά μέσω μιας ρήτρας επαναγοράς που ενσωματώνεται στη σύμβαση πώλησης.

Ο όρος της Tesla απαιτεί από τους ιδιοκτήτες Cybertruck που επιθυμούν να πουλήσουν τα Cybertruck τους, να ζητήσουν πρώτα την επαναγορά τους από την εταιρεία. Μόνο αν η Tesla απορρίψει την προσφορά επαναγοράς μπορεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην πώληση στην ελεύθερη αγορά.

Οι παραβάτες αυτής της ρήτρας αντιμετωπίζουν πιθανή ποινή ύψους 50.000 δολαρίων ή την “αξία που έλαβαν ως αντάλλαγμα για την πώληση ή τη μεταβίβαση, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο”. Αυτό σημαίνει ότι η Tesla θα μπορούσε να επιδιώξει ολόκληρο το περιθώριο κέρδους που κερδίζουν όσοι εμπλέκονται σε μεταπώληση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!