NEA

Από σήμερα και νέες αιτήσεις για το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Από σήμερα ξεκινάει ο νέος γύρος υποβολής  νέων αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα κινούμαι ηλεκτρικά 2 και όπως τονίζει το αρμόδιο υπουργείο, οι  αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου ποσού.

Στο μεταξύ να τονιστεί ότι υπουργείο έβγαλε απόφαση για πληρωμή 2,7 εκατ. ευρώ σε 695 δικαιούχους και την υπαγωγή 823 νέων ωφελούμενων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Την ίδια στιγμή, υπεγράφη η 16η απόφαση υπαγωγής πολιτών στο πρόγραμμα. Μέσω αυτής εντάχθηκαν στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» και δικαιούνται επιδότηση, 823 νέοι ωφελούμενοι. Από αυτές τις αιτήσεις οι 605 αφορούν σε φυσικά πρόσωπα και οι 218 σε νομικά πρόσωπα.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.947.009,34 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.822.212,6 ευρώ, αφορούν στα φυσικά πρόσωπα και τα 2.124.796,74 ευρώ σε νομικά πρόσωπα.

Ταυτόχρονα, τις επόμενες μέρες, θα υπάρξει για τους πολίτες δυνατότητα υποβολής επιπλέον αιτήσεων μέσω της επαναδιάθεσης πόρων, λόγω της 45ημερης προθεσμίας, που ορίστηκε μετά την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023.

Οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» μέσω της εν λόγω ΚΥΑ, η οποία ορίζει προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή, δίνουν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τη δυνατότητα να αξιοποιεί με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα κεφάλαια.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!