NEA

Πότε θα κυκλοφορήσει το Tesla Model 2

Το μικρότερο Tesla θα ξεκινήσει να παράγεται στα τέλη του 2025 στο Τέξας, αλλά δεν θα μπει σε πλήρη ρυθμό κανονικής παραγωγικότητας πριν το 2027.

Το Model 2 πιθανότατα να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις στην επίτευξη της πλήρους παραγωγικής ικανότητας μέχρι το 2027, σύμφωνα με τους αναλυτές της Evercore που πραγματοποίησαν πρόσφατα μια ξενάγηση στο εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, οι αναλυτές της Evercore, με επικεφαλής τον Chris McNally, εξέφρασαν σκεπτικισμό σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα του Model 2.
Σε αντίθεση με τις αισιόδοξες προβλέψεις της Wall Street, ο McNally αμφισβήτησε ότι το καλύτερο σενάριο για το Model 2 περιλαμβάνει αριθμούς παραγωγής πιο κοντά στις 500.000 μονάδες το 2026, αντί για την εκτίμηση συναίνεσης για 1 εκατομμύριο ή και περισσότερο.

Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, έχει τοποθετήσει την εταιρεία ανάμεσα σε δύο μεγάλα κύματα ανάπτυξης, με το αρχικό κύμα να καθοδηγείται από την επιτυχία του Model 3 και του Model Y.

Το δεύτερο κύμα ανάπτυξης αναμένεται να προέλθει από ένα πιο προσιτό ηλεκτρικό όχημα επόμενης γενιάς. Η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή αυτού του ηλεκτρικού οχήματος προς το τέλος του 2025 στο εργοστάσιό της στο Όστιν.

Σύμφωνα με τον McNally, το κόστος υλικών για το μοντέλο επόμενης γενιάς αναμένεται να μειωθεί από 28.000 δολάρια σε 20.000 δολάρια. Το όχημα προβλέπεται να έχει αυτονομία περίπου 40 χλμ. και ενδέχεται να μην διαθέτει γυάλινη οροφή.

Οι αναθεωρημένες προσδοκίες της Evercore για τις επιδόσεις της Tesla το 2026 προβλέπουν την παράδοση περίπου 2,7 εκατομμυρίων οχημάτων, οδηγώντας σε μια εκτίμηση κερδών ανά μετοχή που είναι 18% έως 20% κάτω από την πρόβλεψη συναίνεσης.

Καθώς το τοπίο των ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζει να εξελίσσεται, η πορεία της Tesla προς την υιοθέτηση των πιο προσιτών μοντέλων από την κυρίαρχη αγορά φαίνεται να αντιμετωπίζει τόσο ευκαιρίες όσο και προκλήσεις στην πορεία προς το 2027.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!