NEAPINED

VW ID.3 GTX: Ηλεκτρικό GTI με έως 326 ίππους

Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει το ισχυρότερο και μικρότερο ηλεκτρικό με την ισχύ να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 286 ή 326 ίππους.

Οι αισθητικές διαφοροποιήσεις περιλαμβάνουν νέους προφυλακτήρες με νέα LED ημέρας και προβολείς IQ. Light, μαύρα καλύμματα καθρεφτών και πλαίσιο οροφής κ.α. Οι νέας σχεδίασης ζάντες 20 ιντσών με σκούρες λεπτομέρειες έχουν ελαστικά νούμερο 215 (GTX Performance: 235).

Στο εσωτερικό, υπάρχουν σπορ καθίσματα με επένδυση από ύφασμα/ τεχνητό δέρμα, κόκκινες ραφές και λογότυπα GTX στις πλάτες, στο τιμόνι κ.α. Η οθόνη του συστήματος infotainment διαθέτει διαγώνιο 12,9 ιντσών και ο ψηφιακός βοηθός ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη.

Περνώντας στην ουσία το ID.3 GTX εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα APP550 στον πίσω άξονα και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος.

Η βασική έκδοση αποδίδει 286 ίππους με τελική ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα και επιτάχυνση για τα «0-100» σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα, κάνοντάς το ελαφρώς γρηγορότερο από το Golf GTI.

Η ισχυρότερη έκδοση ID.3 GTX Performance των 326 ίππων ανταγωνίζεται το GTI Clubsport. Έχει τελική στα 200 χλμ./ώρα και κάνει το σπριντ των «0-100» σε 6,0 δευτερόλεπτα. Και στις δύο εκδόσεις η ροπή του ηλεκτρομοτέρ είναι ίδια στα 545 Nm.

Η μπαταρία καθαρής χωρητικότητας 79,0 kWh εξασφαλίζει αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα, με δυνατότητα DC ταχυφόρτισης έως και 175 kW. Οι μηχανικοί της Volkswagen έχουν προσαρμόσει την ανάρτηση για να ανταποκριθεί στις δυναμικές επιδόσεις, ενώ τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ DCC είναι στάνταρ στο ID.3 GTX Performance.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!