NEA

Honda και Nissan θα συνεργαστούν για νέας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η συνεργασία μεταξύ των Nissan και Honda στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων αντικατοπτρίζει μια νέα εποχή στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου οι δημιουργούνται συνεργασίες για να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια ανταγωνιστική πίεση.

Η συνεργασία μεταξύ των Nissan και Honda στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία των δύο ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών να προωθήσουν την καινοτομία και να αναδειχθούν ως ηγέτες στον παγκόσμιο ανταγωνισμό στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, αντιμετωπίζοντας τους ανταγωνιστές τους, όπως η Tesla και οι εισαγόμενοι από την Κίνα.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε σε δελτίο τύπου την Παρασκευή, κατά την οποία ο CEO της Nissan, Makoto Uchida, και ο CEO της Honda, Toshihiro Mibe, επιβεβαίωσαν τις προθέσεις τους για συνεργασία. Οι δύο εταιρίες θα εξετάσουν την κοινή χρήση και προμήθεια εξαρτημάτων όπως τα ηλεκτρικά άξονες (eAxles) και άλλα βασικά εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και την κοινή ανάπτυξη τεχνολογιών μπαταριών και πλατφορμών λογισμικού.

Η εστίαση σε πλατφόρμες λογισμικού και εξαρτήματα ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναδεικνύει τη βαθιά δέσμευση των εταιριών στην τεχνολογική πρόοδο και την ασφάλεια. Η ενδεχόμενη επέκταση στην ανάπτυξη κοινών κινητήριων συστημάτων και μπαταριών αποτελεί ένδειξη της προσπάθειας για αποτελεσματικότερη χρήση πόρων και κοινής κληρονομιάς τεχνολογίας.

Η συνεργασία ανταποκρίνεται στην ανάγκη των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών να επαναπροσδιορίσουν την ανάπτυξη και την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς υστερούν πίσω από παγκόσμιους ανταγωνιστές από την Κίνα και τη Σιλικόν Βάλεϊ. Η συνεργασία με άλλους αυτοκινητοβιομηχανικούς φορείς θεωρείται στρατηγική κίνηση για την επίτευξη κλίμακας και την κοινή επένδυση.

Με τις προηγούμενες εμπειρίες συνεργασίας της κάθε εταιρίας -η Honda με τη General Motors και η Nissan με τη Renault- ως σημείο αναφοράς, η συνεργασία αναμένεται να αποτελέσει έναν πολύτιμο πόρο για την επιτάχυνση της καινοτομίας και τη μείωση του κόστους έρευνας και ανάπτυξης.

Πέραν των οικονομικών οφελών, η συνεργασία αυτή φέρνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν προηγμένα ηλεκτρικά οχήματα που θα προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αυτονομίας στην οδήγηση, ενώ ευθυγραμμίζονται με τις προσπάθειες για μηδενικά τροχαία ατυχήματα και την ουδετερότητα του άνθρακα.

Οι συνέργειες μπορούν να επεκταθούν σε περίπου 7,65 εκατομμύρια οχήματα που πωλούνται ετησίως παγκοσμίως από τις δύο εταιρίες, με τη δημιουργία μιας ομάδας εφικτότητας για την ανάλυση των πιθανοτήτων και την αναφορά των τομέων με τις καλύτερες προοπτικές.

Η συνεργασία προέρχεται ως απάντηση στην ανάγκη των εταιριών να επιταχύνουν την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και να μειώσουν το κόστος, ανταποκρινόμενες στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η βιομηχανία. Και οι δύο εταιρίες αναγνωρίζουν την ανάγκη για αλλαγή στην επιχειρηματική τους πρακτική, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επικεντρωθούν στην καινοτομία και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!