NEA

Τι αυτοκίνητα αγόρασαν οι Έλληνες τον Φεβρουάριο

Ανοδικά κινήθηκε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου τον Φεβρουάριο, καθώς πουλήθηκαν 11.459 καινούργια αυτοκίνητα σημειώνοντας άνοδο 15,1% σε σχέση με πέρυσι.

Προφανώς, πρόκειται για μια σημαντική άνοδο, ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι κάθε μήνα διεκπεραιώνονται πωλήσεις από παραγγελίες προηγουμένων μηνών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πραγματική εικόνα των πωλήσεων στην Ελλάδα κάθε μήνα.

Πάντως, το βέβαιο είναι ότι η αγορά έχει ξεμπλοκάρει… και πλέον οι δυνητικοί αγοραστές έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, από όλες σχεδόν τις  μάρκες που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα.

Σταχυολογώντας τα στοιχεία του ΣΕΑΑ για τον μήνα Φεβρουάριο αξίζει να τονιστεί ότι για έναν ακόμη μήνα τα SUV της Β κατηγορίας πρωταγωνίστησαν στις πωλήσεις, αφού οι Έλληνες, όπως και οι Ευρωπαίοι είναι SUV-άκηδες…

Την ίδια στιγμή τα βενζινοκίνητα απώλεσαν 4,2%  μερίδιο αγοράς αν και το συνολικού τους μερίδιο φτάνει 35,2%. Στο μεταξύ στα υβριδικά το μερίδιο αγοράς τους κινήθηκε με άνοδο 11,2% φτάνοντας συνολικά το 28,8% ενδεικτικό της δυναμικής που έχει η συγκεκριμένη αγορά.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!