NEA

O Τραμπ απειλεί τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, υποσχόμενος να εφαρμόσει δασμούς 100% στα οχήματα που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό.

Η απειλή αυτή έρχεται ως απάντηση στις προσπάθειες του Προέδρου Μπάιντεν να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τα κινεζικά οχήματα που ενδεχομένως θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των Αμερικανών οδηγών.

Η ανακοίνωση του Τραμπ, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Οχάιο, υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη στάση του για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Τόνισε ότι τα κινεζικής ιδιοκτησίας εργοστάσια στο Μεξικό θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως παραθυράκι για την αποφυγή των υφιστάμενων δασμών, αποτελώντας απειλή για τις αμερικανικές θέσεις εργασίας και την οικονομική σταθερότητα.

Η προτεινόμενη από τον πρώην πρόεδρο αύξηση των δασμών ακολουθεί τις προηγούμενες ενέργειές του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, οι οποίες περιλάμβαναν την επιβολή δασμών 25% στα αυτοκίνητα κινεζικής κατασκευής.

Η επιθετική στάση του Τραμπ αποσκοπεί στο να αποτρέψει τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες από το να εκμεταλλεύονται εναλλακτικές τοποθεσίες κατασκευής για να παρακάμπτουν τους δασμούς και να αποκτούν πρόσβαση στην προσοδοφόρα αμερικανική αγορά.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Τραμπ απευθύνθηκε ευθέως στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, τονίζοντας τις συνέπειες της περιφρόνησης των αμερικανικών συμφερόντων. Προειδοποίησε για σημαντικά εμπόδια για την είσοδο κινεζικών οχημάτων στην αμερικανική αγορά σε περίπτωση επανεκλογής του, περιγράφοντας τις πιθανές συνέπειες ως «λουτρό αίματος» για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι δηλώσεις του Τραμπ συμπίπτουν με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν να αξιολογήσει τους κινδύνους που εγκυμονούν τα κινεζικά οχήματα και να διερευνήσει μέτρα για την προστασία των Αμερικανών καταναλωτών.

Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στον υπουργό Εμπορίου να διερευνήσει τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που σχετίζονται με τα κινεζικά οχήματα και εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης των δασμών για να αποτρέψει την είσοδό τους μέσω Μεξικού.

Ενώ ο δασμός 25% που επιβλήθηκε υπό τη διοίκηση Τραμπ έχει αποτρέψει τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες από το να δημιουργήσουν σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ, οι ειδικοί εικάζουν ότι οι οικονομικές προκλήσεις στην Κίνα μπορεί να ωθήσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητήσουν νέες αγορές.

Παρά τον πιθανό αντίκτυπο των αυξημένων δασμών, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να διερευνούν στρατηγικές για να διατηρήσουν τη δυναμική των πωλήσεών τους εν μέσω μεταβαλλόμενων παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!