NEA

Το Mercedes Vision EQXX πέτυχε τετραψήφια αυτονομία με μία φόρτιση

Ο κύριος στόχος του Vision EQXX είναι να αποδείξει ότι μια μόνο φόρτιση μπορεί να παρέχει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων. Πώς τα κατάφερε;

Η Mercedes-Benz καταφέρνει να σπάσει για δεύτερη φορά κάθε ρεκόρ αυτονομίας με το Vision EQXX. Το εξελιγμένο τεχνολογικά σύνολο επικεντρώνεται σε έναν σχεδιασμό μελετημένο με προσοχή για την αεροδυναμική, επιτυγχάνοντας ένα συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,17.

Επιπλέον, η ελαφριά κατασκευή του με χρήση τρισδιάστατα εκτυπωμένων υλικών το καθιστά εξαιρετικά ελαφρύ, με βάρος μόλις στα 1.750 κιλά.

Το EQXX εξοπλίζεται με μια μπαταρία 100 kWh, σε δίκτυο 900V, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα κίνησης που καταναλώνει μόλις 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Επιπλέον, οι 117 ηλιακές κυψέλες στην οροφή συμπληρώνουν τις ενεργειακές ανάγκες του οχήματος.

Κατά το τρίτο δοκιμαστικό ταξίδι του στις δυσμενείς συνθήκες της ερήμου, το EQXX κάλυψε 1.010 χιλιόμετρα από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας έως το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Και παρά το δύσκολο έδαφος, ολοκλήρωσε το ταξίδι με επιπλέον 308 χιλιόμετρα κατά την άφιξή του, κάνοντας τη συνολική αυτονομία του να ανέρχεται στα 1.318 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Το μυστικό πίσω από αυτήν την εντυπωσιακή επίδοση ήταν η προσεκτική οδήγηση και η χρήση της ηλιακής ενέργειας, η οποία συνέβαλε με επιπλέον 24 χιλιόμετρα στην αυτονομία.

Με κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μόλις 7,4 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, το EQXX αποτελεί ένα παράδειγμα υψηλής αποδοτικότητας, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες.

Πέρα από τα εντυπωσιακά του ρεκόρ, το EQXX λειτουργεί επίσης ως πεδίο δοκιμών για τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν σε μελλοντικά οχήματα παραγωγής, με τεχνολογίες έτοιμες για εφαρμογή στην πλατφόρμα Modular Architecture της Mercedes-Benz.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!