NEAPINED

Το Μπαχρέιν εξαγόρασε πλήρως την McLaren

Σε μια σημαντική αλλαγή στην ιδιοκτησία, η Bahrain Mumtalakat Holding Company, το κρατικό ταμείο πλούτου του Μπαχρέιν, εδραίωσε τον έλεγχό του στη McLaren Group, αποκτώντας την πλήρη ιδιοκτησία της βρετανικής εταιρίας.

Με την εξαγορά αυτή, η Mumtalakat διεύρυνε το μερίδιό της από το πλειοψηφικό πακέτο του 60% στο πλήρες του 100%, σηματοδοτώντας μια κομβική στιγμή στην πορεία της McLaren.

Η εξαγορά αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη McLaren Automotive, προσφέροντας μια σανίδα σωτηρίας οικονομικής υποστήριξης που είναι απαραίτητη για την τροφοδότηση της ανάπτυξης των επερχόμενων μοντέλων και την ηλεκτροκίνηση της σεβαστής γκάμας της.

Τα τελευταία χρόνια, η McLaren αντιμετώπισε οικονομικούς περιορισμούς, καταφεύγοντας σε μέτρα όπως η πώληση ιστορικών οχημάτων για να χρηματοδοτήσει την παραγωγή εμβληματικών μοντέλων όπως το supercar Artura, η κυκλοφορία του οποίου αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις.

Ο διορισμός ενός νέου διευθύνοντος συμβούλου το 2022 προανήγγειλε μια περίοδο αναζωογόνησης για τη McLaren Automotive, η οποία σηματοδοτήθηκε από την παρουσίαση της 750S το 2023, ενός άξιου διαδόχου της φημισμένης 720S. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση του πρακτικού supercar της, μετατρέποντας το GT στην GTS.

Οι φήμες στους κύκλους της αυτοκινητοβιομηχανίας λένε ότι η McLaren είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο hypercar της μέχρι το τέλος του έτους. Υποτίθεται ότι είναι εξοπλισμένο με έναν ισχυρό plug-in υβριδικό V8 κινητήρα που αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους, με πόρτες που θα ανοίγουν προς τα πάνω, μαζί με ένα υπερσύγχρονο πλαίσιο από ανθρακονήματα και επαναστατικά εξαρτήματα ανάρτησης που έχουν εκτυπωθεί σε 3D.

Ο Paul Walsh, ο εκτελεστικός πρόεδρος του McLaren Group, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κίνηση αυτή, τονίζοντας τη δυνατότητά της να ενισχύσει την εστίαση της εταιρείας στη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει κυρίως σημαντικές επενδύσεις σε καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες αιχμής.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!