NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα διάκριση για τα ελαστικά Continental UltraContact NXT

Η Continental, με το πρωτοποριακό ελαστικό UltraContact NXT, σημείωσε μια σημαντική νίκη στα Green Brand Awards 2024, κατακτώντας το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Green Four Wheel Product”.

Το UltraContact NXT αποτελεί ένα ελαστικό που συνδυάζει υψηλή αναλογία ανανεώσιμων, ανακυκλωμένων και πιστοποιημένων υλικών, με εξαιρετική απόδοση και ασφάλεια. Με έως και 65% των υλικών του να προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές και να είναι πιστοποιημένα με ισοζύγιο μάζας υλικών ISCC Plus, το UltraContact NXT αναδεικνύεται ως το πιο βιώσιμο ελαστικό που έχει παρουσιάσει η Continental μέχρι σήμερα.

Με τον ολοένα και αυξανόμενο προβληματισμό για το περιβάλλον και την αειφορία, η επιλογή του UltraContact NXT από την Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας για το χρυσό βραβείο αναδεικνύει τη συνεισφορά της Continental στην προώθηση της πράσινης οικονομίας και του Eco Living.

Με την χρήση ανακυκλωμένων υλικών όπως ο ανακυκλωμένος χάλυβας και η πρωτοποριακή τεχνολογία ContiRe.Tex που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένες φιάλες PET, η Continental δείχνει τη δέσμευσή της για τη μείωση του αποτυπώματος της στο περιβάλλον και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Με στόχο να χρησιμοποιήσει περισσότερο από 40% ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά στα ελαστικά της έως το 2030, η Continental καθιστά το UltraContact NXT ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου.

Με τη χρήση ρητινών που προέρχονται από υπολείμματα της βιομηχανίας χαρτιού και ξύλου, καθώς και πυριτικού αλατιού από τη στάχτη φλοιών ρυζιού, το UltraContact NXT αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο στη βιομηχανία των ελαστικών, συνδυάζοντας καινοτόμες τεχνολογίες με πρακτικές αειφορίας.

Συνολικά, η διάκριση του UltraContact NXT στα Green Brand Awards 2024 επιβεβαιώνει την πρωτοποριακή θέση της Continental στον τομέα της αειφορίας και αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη για περιβάλλον.

Ο Δ/ντής Marketing της ΕΜΑ ΑΕ, κ. Γιώργος Κουταλιέρης δήλωσε κατά την παραλαβή του Βραβείου: «Στην Continental, ασφάλεια, οι επιδόσεις και βιωσιμότητα βαδίζουν χέρι-χέρι. Με το UltraContact NXT, ο Όμιλος Continental καινοτομεί, σε παγκόσμιο επίπεδο και επιτυγχάνει τους φιλόδοξους στόχους του, αναφορικά με την ολοκλήρωση του οράματος για 100% αειφόρα προϊόντα, μέχρι το 2050. Η δημιουργία του εμβληματικού UltraContact NXT αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός και καταδεικνύει την τεχνολογική μας υπεροχή, καθώς και την ισχυρή μας δέσμευση, τόσο για βιωσιμότητα όσο και για ασφάλεια.  Η σημερινή βράβευση του προϊόντος, και στην Ελλάδα, αποτελεί για εμάς ένα πολύ τιμητικό γεγονός αλλά κυρίως αναγνώριση των πολυετών προσπαθειών μας, για υιοθέτηση δράσεων και διανομή προϊόντων που συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής».

Τα ελαστικά Continental είναι διαθέσιμα πανελλαδικά, σε πληθώρα διαστάσεων, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!