NEAPINED

H Audi ετοιμάζεται για ένα μικρότερο και φτηνότερο ηλεκτρικό

Ένα ηλεκτρικό entry-level μοντέλο θα ρίξει στην αγορά η Audi και αυτό θα γίνει μέσα στην επόμενη τριετία. Θα κυκλοφορεί παράλληλα με το A3 και θα αντικαταστήσει το Q2.

Το νέο ηλεκτρικό Audi θα είναι το βασικό στην γκάμα και θα τοποθετείται ανάμεσα στα A3 και Q3. Τόσο στο θέμα των διαστάσεων, όσο και στην τιμή πώλησης.

Το νέο μοντέλο θα καλύπτει την κατηγορία του Q2 και θα έχει ως στόχο να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για μικρά ηλεκτρικά crossover και SUV.

Μέχρι το 2025, η Audi σχεδιάζει να προσφέρει συνολικά 20 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ από το 2026 και μετά θα στραφεί προς το λανσάρισμα μόνο BEV.

Το entry-level ηλεκτρικό Audi θα βρίσκεται κάτω από το σημερινό Q4 e-tron και θα έχει μια νέα διαδικασία εξέλιξης για να βγει στην αγορά το αργότερο μέχρι το 2027. Το σχήμα του θα είναι ανάλογο ενός crossover.

To Audi Q4 e-tron στο στάδιο των πρώτων δοκιμών.

Ενώ οι λεπτομέρειες παραμένουν περιορισμένες, ο CEO της Audi, Gernot Döllner, το έχει περιγράψει ως ένα «υπέροχο, μοναδικό ανεξάρτητο concept» που θα παράγεται στο Ingolstadt.

Η πλατφόρμα για αυτό το μοντέλο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, με τις σκέψεις να περιλαμβάνουν την πλατφόρμα MEB EV του VW Group ή την PPE της Audi.

Αν και μικρότερο και πιο προσιτό από τα υπάρχοντα Audi EV, το μοντέλο αυτό δεν θα διαδεχθεί το A1. Ο Döllner διευκρίνισε ότι θα ταιριάζει κάτω από το Q4 στην κατηγορία του A3, αποκλείοντας έναν άμεσο διάδοχο για το A1.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!