NEA

Εντυπωσιακή κερδοφορία πέτυχε η κινεζική BYD

Εντυπωσιακή κερδοφορία πέτυχε η  κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD το 2023. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν με πολύ ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με το οικονομικό έτος 2022 (+445,8%).

Συγκεκριμένα, η ΒYD πέτυχε 34 δισεκατομμυρίων γιουάν καθαρά κέρδη (3,83 δισεκατομμύρια ευρώ) πέρυσι σε σύγκριση με 16,6 δισεκατομμύρια γιουάν ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε ο όμιλος σε δελτίο τύπου.

Η BYD ιδρύθηκε το 1995 στο Shenzhen, μια μητρόπολη της νότιας Κίνας όπου έχουν την έδρα τους πολλοί τεχνολογικοί όμιλοι (Huawei, Tencent κ.λπ.). Η εταιρεία, αρχικά ειδικευμένη στον σχεδιασμό και την κατασκευή μπαταριών, διαφοροποιήθηκε σε αυτοκίνητα από το 2003.

Η BYD εμπορεύεται πλέον υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα σε περίπου εξήντα χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Μάλιστα ο όμιλος ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο την κατασκευή εργοστασίου αυτοκινήτων στην Ουγγαρία.

Πέρυσι, η BYD έγινε ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που έφτασε στο συμβολικό ορόσημο των 5 εκατομμυρίων υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων που παράγονται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), που ανησυχεί για τον ανταγωνισμό από κινεζικά οχήματα στην αγορά της, ξεκίνησε έρευνα πέρυσι για υποψίες αθέμιτου ανταγωνισμού.

BYD: Οι τιμές των Atto 3 και Seal στην Ελλάδα

Ποια είναι η BYD και πως κατάφερε να γίνει παγκόσμια δύναμη

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!