NEA

VW RooBadge: Το απόλυτο καγκουρό-απωθητικό!

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα σε περιοχές με πολλά άγρια ζώα είναι πως αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα εγκυμονώντας μεγάλο κίνδυνο για τα ίδια και τους οδηγούς.

Η γερμανική εταιρία εξελίσσει ένα σύστημα για την Αυστραλία που θα προειδοποιεί τα καγκουρό από μεγάλη απόσταση ώστε να προστατεύονται από μια πιθανή σύγκρουση. Το σύστημα αυτό ονομάζεται RooBadge.

Μπορεί να ακούγεται  με πρωταπριλιάτικο αστείο λόγω της χρονικής στιγμής του, αλλά η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι είναι όσο πιο αληθινό γίνεται.

Σχεδιασμένο για να κρατάει τα καγκουρό μακριά από τα οχήματα, το Roobadge (από το Kanga-roo και το badge) λειτουργεί ως πομπός και εκπέμπει ειδικής συχνότητας σήματα απωθώντας τα άγρια ζώα.

Η εν λόγω τεχνολογία εξελίχθηκε στην Αυστραλία σε συνεργασία με ειδικούς -από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης- πάνω στην συμπεριφορά των καγκουρό.

Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που παρέχονται από την αυστραλιανή οργάνωση διάσωσης άγριων ζώων βοήθησαν στην κατανόηση των κινήσεων των καγκουρό.

Το RooBadge έχει εξελιχθεί για το VW Amarok και μπορεί να τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου αντικαθιστώντας το λογότυπο.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται και ένα διαφορετικό σύστημα πομπού που θα προσαρμόζεται στην πινακίδα κυκλοφορίας και που θα είναι συμβατό με όλους τους τύπους των αυτοκινήτων.

Το RooBadge, που αναπτύχθηκε σε διάστημα τριών ετών, θα λειτουργεί σε συνδυασμό με μια ειδική εφαρμογή που θα μπορεί να «τρέξει» τόσο σε smartphone όσο και σε συμβατά συστήματα infotainment (ή μέσω Android Auto και Apple Car), αξιοποιώντας δεδομένα GPS και τηλεμετρίας για την αυτόματη εκπομπή ήχων σε περιοχές που συχνάζουν καγκουρό.

Αν και αρχικά απευθύνεται στα καγκουρό, η VW σκοπεύει να επεκτείνει την τεχνολογία για την αποτροπή και άλλων ζώων. Βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με συνεργάτες και με άλλες εταιρίες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προσαρμογή του RooBadge για ευρύτερες εφαρμογές.

Εμείς ελπίζουμε όλα αυτά να είναι αληθινά προστατεύοντας οδηγούς και άγρια ζώα. Ειδάλλως, καλή Πρωταπριλιά!


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!