NEAPINED

Γερμανία: Τέρμα οι βόλτες με το αυτοκίνητο τα Σαββατοκύριακα ελέω κλιματικής αλλαγής

Η Γερμανία δίνει το δικό της αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, με τον υπουργό Μεταφορών Φόλκερ Βίσσινγκ να απευθύνει μία αυστηρή προειδοποίηση προωθώντας κυρίως την πολιτική του ατζέντα και δημιουργώντας πράσινες εντυπώσεις.

Αν δεν θεσπιστούν γρήγορα τροποποιήσεις στους νόμους για το κλίμα, η οδήγηση το Σαββατοκύριακο θα μπορούσε να αποτελέσει παρελθόν. Αυτό το μάλλον υπερβολικό τελεσίγραφο απορρέει από την αποτυχία του τομέα των μεταφορών να επιτύχει τους επιβαλλόμενους στόχους για τις εκπομπές ρύπων, πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση πολιτικών ελιγμών και δημόσιας κατακραυγής.

Ο Βίσσινγκ, εξέχουσα προσωπικότητα του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, είναι εδώ και πολύ καιρό ένας από τους υπέρμαχους των αυστηρών μέτρων για το κλίμα, συμπεριλαμβανομένων των ορίων ταχύτητας στην περιβόητη Autobahn.

Τώρα, υποστηρίζει μια αμφιλεγόμενη τροπολογία που θα επέτρεπε σε ορισμένες βιομηχανίες να υπερβαίνουν τα όρια εκπομπών, υπό την προϋπόθεση ότι άλλες θα αντισταθμίζουν την υπερβολική ρύπανση – μια πρόταση που συνάντησε σφοδρή αντίδραση.

Σε επιστολή του προς τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, ο Βίσινγκ περιέγραψε μια ζοφερή εικόνα των συνεπειών της αδράνειας, προειδοποιώντας για διαφαινόμενα «περιοριστικά μέτρα», όπως σαρωτικές απαγορεύσεις οδήγησης τα Σαββατοκύριακα.

Αυτή η έκκληση για επείγοντα μέτρα έρχεται στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι η βιομηχανία μεταφορών δεν τήρησε τους στόχους της για τις εκπομπές ρύπων για το 2023, προκαλώντας την υποχρεωτική επανεκτίμηση των στρατηγικών για το κλίμα.

Ωστόσο, οι επικριτές σπεύδουν να αμφισβητήσουν την εισήγηση του Wissing, κατηγορώντας τον ότι κινδυνολογεί για να προωθήσει την πολιτική του ατζέντα. Η Julia Verlinden, αναπληρώτρια επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων, επιπλήττει την τακτική του Wissing, τονίζοντας τη σημασία του διαφανούς διαλόγου έναντι του εντυπωσιασμού.

Εν μέσω της πολιτικής αναταραχής, περιβαλλοντικές ομάδες όπως η Greenpeace καταγγέλλουν αυτό που θεωρούν κυνική εκμετάλλευση των κλιματικών οπισθοδρομήσεων για πολιτικό όφελος.

Υποστηρίζουν ότι η ρητορική του Wissing χρησιμεύει για να εκτρέψει την ευθύνη και να αποδυναμώσει τις μελλοντικές περιβαλλοντικές προσπάθειες, διαιωνίζοντας έναν κύκλο αδράνειας.

Καθώς η Γερμανία παλεύει με την επείγουσα επιταγή της δράσης για το κλίμα, η συζήτηση σχετικά με τις απαγορεύσεις οδήγησης το Σαββατοκύριακο αποτελεί μια οδυνηρή υπενθύμιση των υψηλών διακυβευμάτων και των διαφορετικών συμφερόντων που παίζονται στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!