NEAPINED

Maserati Grancabrio Folgore: Και κάμπριο, και ηλεκτρικό με έως 884 άλογα

Με την Grancabrio EV η ιταλική φίρμα ολοκληρώνει την Folgore γκάμα προσφέροντας τόσο συμβατικές, όσο και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Μετά τις συμβατικές εκδόσεις GranTurismo (με τον τρίλιτρο V6) και την κουπέ Folgore (που στα ιταλικά σημαίνει αστραπή), έρχεται και η Grancabrio με την μαλακή οροφή και τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ.

Η Maserati συμπληρώνει τη γκάμα των Folgore, των ηλεκτρικών της μοντέλων και με την αντίστοιχη έκδοση της Grancabrio. Το ανοιχτού της τετραθέσιου μοντέλου με τη μαλακή οροφή η τεχνολογία πρόωσης του οποίου έχει ρίζες και στη Formula E.

Η Grancabrio έχει ένα εξελιγμένο πλαίσιο από ατσάλι, αλουμίνιο και μαγνήσιο. Εκεί που στις συμβατικές εκδόσεις υπάρχει το τούνελ της μετάδοσης στην Folgore υπάρχει μπαταρία σχήματος «Τ» με ενεργειακή χωρητικότητα 92,5 kWh (net: 83 kWh). Το δίκτυο είναι τεχνολογίας 800V, ενώ η αυτονομία φτάνει τα 450 χιλιόμετρα.

Το ένα μοτέρ βρίσκεται στον μπροστινό άξονα και τα δύο στον πίσω. Όλοι μαζί αποδίδουν ισχύ 761 ίππων και ροπή 1.350 Nm, που καταλήγουν σε όλους τους τροχούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη λειτουργία MaxBoost η ισχύς εκτοξεύεται για μερικά δευτερόλεπτα έως τα 884 άλογα.

Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, είναι δηλαδή 0,1 δλ. πιο αργή σε σχέση με την αντίστοιχη κουπέ. Κυρίως λόγω των έξτρα 90 κιλών που έχουν οι ενισχύσεις του κάμπριο πλαισίου. Επίσης, η Grancabrio είναι 0,4 δλ. ταχύτερο από το twin-motor MG Cyberster.

Σχεδιαστικά οι διαφορές από την κουπέ Folgore περνούν απαρατήρητες, ενώ η ηλεκτρική οροφή είναι ίδια με την έκδοση βενζίνης. Μπορεί να αναδιπλώνεται μέσα σε μόλις 14 δεύτερα και σε ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα. O εξοπλισμός περιλαμβάνει τόσο σύστημα θέρμανσης του αυχένα όσο και ανεμοθώρακα.

H Maserati δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμές για την Grancabrio Folgore. Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 200.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!