ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Κροατίας 2024: O Ogier έφερε τα πάνω-κάτω!

Το ράλι WRC στην Κροατία προσέφερε μία μεγάλη ανατροπή με τον Sebastien Ogier να αναδεικνύεται νικητής μετά από μια έντονη αναμέτρηση με τους Thierry Neuville και Elfyn Evans, δύο διεκδικητές του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο θρίαμβος του Ogier ήρθε μετά από ένα συναρπαστικό φινάλε την Κυριακή, όπου τόσο ο Neuville όσο και ο Evans υπέστησαν ατυχήματα στην 18η ε.δ., ανοίγοντας τον δρόμο στον Ogier και τον συνοδηγό Vincent Landais να διεκδικήσουν την πρώτη θέση.

Η μάχη για τη νίκη ήταν σκληρή από την αρχή, με τον Neuville να παίρνει αρχικά την πρωτοπορία και τον Evans να ακολουθεί στενά. Ωστόσο, ένα κλατάρισμα για τον Neuville και στρατηγικές αποφάσεις για τα ελαστικά κράτησαν τον ανταγωνισμό έντονο, με τον Ogier να μπαίνει δυναμικά στη μάχη μετά από μια εντυπωσιακή επίδοση στις διαδρομές της Παρασκευής.

Το Σάββατο έφερε περαιτέρω ανατροπές, καθώς οι Neuville και Evans αντάλλαξαν την πρωτιά, με τη στρατηγική επιλογή ελαστικών του Neuville να αποδεικνύεται πλεονεκτική. Παρά την αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα του Ogier, ο οποίος επέζησε και από κάποιες τρομακτικές στιγμές, παρέμεινε στην τρίτη θέση.

Αλλά ήταν η Κυριακή που αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς ο Evans μείωσε τη διαφορά πριν τόσο αυτός όσο και ο Neuville αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη 18η ειδική, δίνοντας στον Ogier την πρωτιά και τελικά τη νίκη.

Για τους Evans και Neuville, ήταν ένα πικρό ράλι, με τους δύο οδηγούς να κάνουν δαπανηρά λάθη που κατέστρεψαν τις ελπίδες τους για νίκη. Παρά τις αναποδιές, ο Evans κατάφερε να σώσει πολύτιμους βαθμούς, διατηρώντας το κυνήγι του Neuville που οδηγεί το πρωτάθλημα.

Πίσω από την ηγετική τριάδα, ο Ott Tanak εξασφάλισε την τέταρτη θέση, παρά τις δυσκολίες με το στήσιμο του Hyundai του, ενώ ο Takamoto Katsuta παρουσίασε την ταχύτητά του για να τερματίσει πέμπτος.

Στην κατηγορία WRC2, ο Nikolay Gryazin αναδείχθηκε νικητής, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ικανότητα και αποφασιστικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του ράλι.

Καθώς η σκόνη κατακάθεται στο ράλι WRC Κροατίας, ο θρίαμβος του Sebastien Ogier αποτελεί απόδειξη της ικανότητας, της ψυχραιμίας και της ακλόνητης αποφασιστικότητάς του απέναντι στον έντονο ανταγωνισμό.

Επόμενο και ράλι στην Πορτογαλία (09-12 Μάϊου), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!