NEA

Γιατί μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτου στην ΕΕ τον Μάρτιο;

Την πρώτη πτώση της χρονιάς γνώρισε τον Μάρτιο του 2024, η αγορά αυτοκινήτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σημειώνοντας μείωση 5,2% στις πωλήσεις οχημάτων και φτάνοντας συνολικά το 1 εκατομμύριο μονάδες.

Φαίνεται πως ο χρόνος των εορτών του Πάσχα επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις του περασμένου μήνα στις περισσότερες αγορές της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων αγορών: Γερμανία (-6,2%), Ισπανία (-4,7%), Ιταλία (-3,7%) και Γαλλία (-1,5%).

Ωστόσο, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων συνολικά αυξήθηκαν κατά 4,4%, φτάνοντας σχεδόν τις 2,8 πωλήσεις.

Οι μεγάλες αγορές εξάλλου σημείωσαν σταθερή ανάπτυξη από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, με την Ιταλία και τη Γαλλία να καταγράφουν αύξηση 5,7% η καθεμία, ακολουθούμενη από τη Γερμανία (+4,2%) και την Ισπανία (+3,1%).

Τον περασμένο Μάρτιο σημειώθηκε μια αλλαγή στη σύνθεση της αγοράς αυτοκινήτων: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία υποχώρησαν σε μερίδιο 13% από 13,9% πέρυσι, ενώ τα υβριδικά ηλεκτρικά αυξήθηκαν έως και 29% από 24,4%. Η βενζίνη και το ντίζελ μαζί κατέλαβαν λιγότερο από το ήμισυ της αγοράς (47,8%, από 51,8%).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!