NEA

Πωλείται μία από τις εκατό Lotus C-01

Αυτή η σπάνια C-01 έχει μια μαυρόχρυση εμφάνιση που είναι εμπνευσμένη από την John Player Special.

Κατασκευασμένη το 2014, αυτή η C-01 βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά και είναι μία από τις ελάχιστες που κυκλοφόρησαν στη Βόρεια Αμερική. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού έχει διανύσει λιγότερα από 4.000 χιλιόμετρα.

Ουσιαστικά, το Group Lotus δεν κατασκεύασε το C-01, αλλά παραχώρησε την επωνυμία του στη Lotus Motorcycle, η οποία συνεργάστηκε με τον γερμανικό κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων Kodewa.

Ο σχεδιασμός φέρει την υπογραφή του Daniel Simon που δημιούργησε τα διάσημα ‘light cycles’ στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «TRON: Legacy» του 2010.

Οι αναλογίες είναι ασυνήθιστες για μια μοτοσικλέτα αλλά κάπως, το C-01 φαίνεται εκπληκτικό από οποιαδήποτε γωνία και αν την δεις. Το μπροστινό μέρος κοσμείται με ένα μεγάλο συγκρότημα φωτισμού, ενώ τα χοντρά μπροστινά πιρούνια έχουν τα λογότυπα της Lotus.

Το κύριο σώμα της μοτοσικλέτας το καλύπτει ένα τεράστιο fairing. Πίσω από αυτό υπάρχει ένας V2 των 1.195 κ.εκ. με περιεχόμενη γωνία 75 μοιρών. Το μοτέρ αποδίδει περίπου 200 ίππους, συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο και προέρχεται από την KTM RC8 R. Παρά την εντυπωσιακή της εμφάνιση, η C-01 ζυγίζει λιγότερο από 181 κιλά.

Η Dare to Dream από τον Καναδά ανέλαβε να πληρώσει σχεδόν 140.000 δολάρια για την απόκτηση αυτής της σπάνιας μοτοσικλέτας. Τώρα, δημοπρατείται την 1η Ιουλίου από την RM Sotheby’s με την τιμή να εκτιμάται στις 90-140 χιλιάδες ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!