NEAPINED

Jeep Wagoneer S: Το ταχύτερο τζιπ έχει 600 άλογα

Μετά το Avenger, το Wagoneer S είναι το δεύτερο ηλεκτρικό της Jeep. Αρχικά, θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και τον Καναδά το φθινόπωρο του 2024, στην Ευρώπη το περιμένουμε από το νέο έτος.

Το ολοκαίνουργιο Jeep Wagoneer S σηματοδοτεί την είσοδο της Jeep στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας ως στόχο να ανταγωνιστεί την Tesla. Πρόκειται για ένα πολυτελές SUV, εξοπλισμένο με δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 600 ίππους και 700 Nm ροπής, προσφέροντας αυτονομία που πλησιάζει τα 500 χιλιόμετρα.

Η επιτάχυνση του Wagoneer S είναι εντυπωσιακή, καθώς μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το ως το ταχύτερο μοντέλο της Jeep.

Το ηλεκτρικό SUV κατασκευάζεται στην πλατφόρμα STLA-Large, την ίδια που χρησιμοποιείται και στο νέο Dodge Charger, ενώ διαθέτει μπαταρία 100 kWh που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση. Με έναν γρήγορο φορτιστή DC, η φόρτιση από 20% έως 80% διαρκεί μόλις 23 λεπτά.

Παρά την τετρακίνηση και τα διάφορα προγράμματα οδήγησης, το Wagoneer S δεν διαθέτει ρυθμιζόμενη αερανάρτηση όπως τα Grand Cherokee και το βενζινοκίνητο Wagoneer. Σχεδιαστικά, το SUV διακρίνεται για την κομψότητα και την αεροδυναμική του, με μήκος 4,87 μέτρα και συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29.

Αυτή η απόδοση επιτυγχάνεται μέσω στοιχείων όπως οι κρυφές χειρολαβές των θυρών, η ενιαία επιφάνεια κάτω από το αμάξωμα και η κεκλιμένη γραμμή οροφής. Η εμβληματική μάσκα με τις επτά σχισμές είναι φωτιζόμενη, ενισχύοντας την επιβλητική παρουσία του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό του Wagoneer S είναι εξίσου εντυπωσιακό, προσφέροντας προηγμένη τεχνολογία με πολλαπλές οθόνες για τον πίνακα οργάνων, το σύστημα infotainment και τον συνοδηγό. Συγκεκριμένα, υπάρχει ψηφιακή οθόνη οδηγού 12,3 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής 12,3 ιντσών και οθόνη συνοδηγού 10,25 ιντσών. 

Περιλαμβάνει επίσης θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, ακόμα και για τη δεύτερη σειρά επιβατών, ηχοσύστημα McIntosh με 19 ηχεία και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 5. Χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά, όπως μη δερμάτινο συνθετικό υλικό για τα καθίσματα και σουέτ ύφασμα για την οροφή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!