NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στη Σουηδία θα κατασκευάζει κινητήρες η Horse

Η κοινοπραξία Horse, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Renault και της Geely, στοχεύει στην εξέλιξη και κατασκευή αποδοτικότερων κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών συστημάτων.

Η Geely θα διαθέσει το εργοστάσιό της στο Skovde της Σουηδίας για την παραγωγή των εξαρτημάτων αυτών. Αυτή η κίνηση είναι μέρος της στρατηγικής της Renault να παραμείνει ανταγωνιστική και να επενδύσει περισσότερους πόρους στην ηλεκτροκίνηση.

Η κοινοπραξία, με έδρα το Λονδίνο, θα εξυπηρετεί μάρκες όπως οι Volvo, Renault, Dacia, Nissan, καθώς και τρίτους κατασκευαστές. Αναμένεται να έχει ετήσια έσοδα περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ και να παράγει περίπου πέντε εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

Ο Matias Giannini θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος και ο Daniel Li της Geely Holding θα είναι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η σύσταση της κοινοπραξίας καθυστέρησε λόγω ρυθμιστικών εγκρίσεων στην Κίνα, αλλά πλέον αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις δύο εταιρείες, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά των παραδοσιακών και υβριδικών κινητήρων.

Ιστορικό: Τον Ιούλιο του 2023, η Renault ανακοίνωσε ότι είχε αποσχίσει τις δραστηριότητές της σε κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) και υβριδικά συστήματα σε μια νέα θυγατρική με την ονομασία Horse, η οποία έχει έδρα στη Μαδρίτη, Ισπανία.
Η Geely επρόκειτο να συμμετάσχει αργότερα ενσωματώνοντας τη σουηδική της μονάδα παραγωγής κινητήρων (Aurobay) και διάφορες κινεζικές δραστηριότητες και συγχωνεύοντας τα με τη Horse σε μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που θα ανήκε από κοινού στη Renault και την Geely, με την Aramco ως πιθανό μελλοντικό επενδυτή.
Λίγο αργότερα τον ίδιο μήνα, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για τη δημιουργία της κοινοπραξίας, με τις επιχειρήσεις της Renault αρχικά να έχουν έδρα στη Μαδρίτη και τις αντίστοιχες της Geely στο Χανγκζού.
Τόσο η Geely όσο και η Renault θα μεταβίβαζαν την πνευματική τους ιδιοκτησία για τους κινητήρες ICE και τα υβριδικά συστήματα στην κοινοπραξία.
Η κοινοπραξία επρόκειτο να ιδρυθεί και να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, υπό την προϋπόθεση των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων.
Μετά από διάφορες ρυθμιστικές καθυστερήσεις, η κοινοπραξία ιδρύθηκε επίσημα στα τέλη Μαΐου 2024.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!