ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Παραμένουν τα υβριδικά αγωνιστικά Rally1 μέχρι το 2026

Η πρόταση να αντικατασταθούν με λιγότερο ισχυρά και μη υβριδικά αγωνιστικά το 2025 εγκαταλείφθηκε, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια και την τεχνική σταθερότητα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Έτσι, τα υβριδικά αυτοκίνητα Rally1 θα συνεχίσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μέχρι το τέλος του 2026, όπως επιβεβαίωσε η FIA μετά τη συνεδρίαση του World Motor Sport Council.

Όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως, ήταν ευρέως αναμενόμενο ότι η FIA θα ανατρέψει την πρόταση του Φεβρουαρίου για την κατάργηση των αυτοκινήτων Rally1 στην τρέχουσα μορφή τους. Η απόφαση επικυρώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του WMSC που πραγματοποιήθηκε στη Σαμαρκάνδη, Ουζμπεκιστάν.

Η πρόταση του Φεβρουαρίου από την ομάδα εργασίας της FIA είχε ως στόχο την αφαίρεση της υβριδικής ισχύος από τα Rally1 από την επόμενη χρονιά, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη μείωση του διαφοράς ισχύος με τα Rally2 μέσω μείωσης της αεροδυναμικής, με μία τροποποιημένη πίσω πτέρυγα και μικρότερο περιοριστή αέρα.

Αυτή η πρόταση συνδυάστηκε με την πρόταση για την παραγωγή ενός προαιρετικού κιτ αναβάθμισης για τα Rally2 για την αύξηση της απόδοσής τους, ώστε κάποιοι αγωνιζόμενοι να μπορούν να ανταγωνίζονται στην κορυφή των αγώνων.

Στόχος είναι ότι αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τις συμμετοχές και να προσφέρει μια ομαλή μετάβαση σε νέους τεχνικούς κανονισμούς το 2027.

Οι αλλαγές στα Rally1 και Rally2 αντιμετωπίστηκαν με έντονες αντιδράσεις από τις ομάδες και τους κατασκευαστές, οι οποίοι έγραψαν επιστολή στην FIA τον Απρίλιο ζητώντας να παραμείνουν οι τρέχοντες κανονισμοί.

Οι κύριες ανησυχίες των ομάδων επικεντρώνονταν στον σύντομο χρονικό διάστημα για τον επανασχεδιασμό, τη δοκιμή και την επικύρωση των αλλαγών στα αγωνιστικά για την επόμενη σεζόν, καθώς και στο γεγονός ότι είχαν ήδη γίνει επενδύσεις στα τρέχοντα, τα οποία αναμένονταν να ανταγωνιστούν σε έναν κύκλο ομολογκαρίσματος πέντε ετών [2022-2026].

Η Toyota πιστεύει ότι αυτή η κίνηση θα εξοικονομήσει χρήματα στις ομάδες και θα επιτρέψει περισσότερο χρόνο για την επικέντρωση στους κανονισμούς του 2027.

Η Hyundai επηρεάστηκε περισσότερο από την αναταραχή, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδια για την κατασκευή ενός εντελώς νέου αγωνιστικιού για το 2025 λόγω της αβεβαιότητας.

Παρά την ευχαρίστηση για τη σταθερότητα στους κανονισμούς, ο επικεφαλής της M-Sport Ford, Malcolm Wilson, λέει ότι τώρα είναι η ώρα να υλοποιηθούν οι προτάσεις για τη βελτίωση της προώθησης του πρωταθλήματος.

Η FIA επίσης επιβεβαίωσε τα σχέδια να επεκτείνει το αποκλειστικό συμβόλαιο προμήθειας αγωνιστικών για το Junior WRC με την M-Sport Poland για το Ford Fiesta Rally3 EVO για το 2025.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!