PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Άμπου Ντάμπι: Θρίαμβος για τον Norris, πρωταθλήτρια η McLaren!

Ο Lando Norris σημείωσε την τέταρτη φετινή του νίκη και γράφει ιστορία με την πρωταθλήτρια McLaren που επιστρέφει μετά από 26 χρόνια, από το 1998 και τον τότε πρωταθλητή Mika Hakkinen. Στο βάθρο οι Ferrari των Sainz και Leclerc με τον Hamilton να προσπερνά τον Russell για τη 4η θέση. Donuts και τέλος εποχής για τον Hamilton με την Mercedes που καλείται να γράψει ιστορία με τη Ferrari.

Η McLaren κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά από 26 χρόνια, με τον Lando Norris να θριαμβεύει στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Norris για το 2024, σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές και δράμα.

Ο Carlos Sainz κατέλαβε τη δεύτερη θέση για τη Ferrari, η οποία τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με διαφορά 14 βαθμών, ενώ ο Charles Leclerc συμπλήρωσε το βάθρο, ανακάμπτοντας από την τελευταία σειρά εκκίνησης μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν επεισοδιακή, με τον Max Verstappen να συγκρούεται με τον Oscar Piastri στη στροφή 1. Το συμβάν αυτό έθεσε τον Verstappen και τον Piastri προσωρινά εκτός μάχης, ενώ έδωσε την ευκαιρία στον Sainz να βρεθεί στη δεύτερη θέση πίσω από τον Norris, ο οποίος από την pole position διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Verstappen και ο Valtteri Bottas τιμωρήθηκαν με ποινές 10 δευτερολέπτων για τις συγκρούσεις τους στον πρώτο γύρο, ενώ η εικονική παρουσία αυτοκινήτου ασφαλείας (VSC) ενεργοποιήθηκε λόγω της εγκατάλειψης του Sergio Perez.

Η McLaren εστίασε στη στρατηγική της για να διατηρήσει το προβάδισμα, με τον Norris να πραγματοποιεί έναν άψογο αγώνα, διατηρώντας σταθερό ρυθμό και αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Sainz. Ο Charles Leclerc, από την πλευρά του, πραγματοποίησε εντυπωσιακά προσπεράσματα, ανεβαίνοντας στη βαθμολογούμενη δεκάδα και διεκδικώντας επάξια την τρίτη θέση.

Στη Mercedes, ο Lewis Hamilton, στον τελευταίο του αγώνα με την ομάδα, ξεπέρασε τον teammate του, George Russell, στον τελευταίο γύρο για να κατακτήσει την τέταρτη θέση. Ο Verstappen κατέληξε έκτος μετά την ποινή που υπέστη κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Alpine εξασφάλισε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τον Pierre Gasly να τερματίζει έβδομος και τον Nico Hulkenberg της Haas όγδοος. Ο Fernando Alonso και ο Oscar Piastri συμπλήρωσαν τη δεκάδα, παρά την ποινή που δέχτηκε ο τελευταίος για σύγκρουση με τον Franco Colapinto.

Ο αγώνας σηματοδότησε επίσης το τέλος της καριέρας του Valtteri Bottas και του Kevin Magnussen στη Formula 1, με τον Δανό να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο στον τελευταίο του αγώνα.

Η νίκη της McLaren στο πρωτάθλημα κατασκευαστών αποτελεί ένα ορόσημο για την ομάδα, η οποία επιστρέφει στην κορυφή μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες, ενισχύοντας την προσδοκία για ακόμη πιο ανταγωνιστική σεζόν στη νέα εποχή της Formula 1.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα. Τέλος, για φέτος, η F1 με πρωταθλητή τον Verstappen στους οδηγούς και τη McLaren στους κατασκευαστές. Δείτε εδώ τι έγινε σε κάθε αγώναδείτε εδώ τη βαθμολογία. Εκκίνηση για το νέο πρωτάθλημα από την Αυστραλία, τη Μελβούρνη στις 16 Μαρτίου.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!