NEA

Αυστηρές ποινές και όχι βαριά χρηματικά πρόστιμα θα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυστηροποίηση του ΚΟΚ, όχι όμως βάζοντας υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Αντί αυτού θα υπάρχουν αυστηρές ποινές, ενώ αλλάζει και το σύστημα εξετάσεων οδήγησης, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα διαφθοράς με τη βοήθεια και της τεχνολογίας, όπως πχ με τη χρήση καμερών. Αυτά προβλέπει μεταξύ άλλων το εθνικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο είναι να υπάρχει ένα αξιόπιστο σύστημα εξετάσεων και όσοι παίρνουν το δίπλωμα οδήγησης, να ξέρουν όντως να οδηγούν, καθώς όπως σχολίασε: «Έχουμε ένα ελληνικό φαινόμενο. Στην Ελλάδα, πολλοί πρώτα παίρνουν το δίπλωμα και μετά μαθαίνουν να οδηγούν. Πρέπει να γίνεται το αντίθετο», σημειώνει ο υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Όσον αφορά στο θέμα των προστίμων και των ποινών στο νέο ΚΟΚ, θα υπάρχουν αυστηρές διοικητικές ποινές, όπως αφαίρεση άδειας οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν η παράβαση αφορά τη συμπεριφορά του οδηγού, ενώ εάν η παράβαση αφορά το όχημα (πχ να μην έχει περάσει ΚΤΕΟ) θα αφαιρούνται οι πινακίδες.

Σε ό,τι αφορά την οδηγική παιδεία, για πρώτη φορά θα γίνονται μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια, όπως τονίζεται.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!