NEAPINED

Γνωρίζετε πόσα εργοστάσια αυτοκινήτων λειτουργούν σε ολόκληρη την Ευρώπη;

Αλήθεια γνωρίζετε πόσα εργοστάσια αυτοκινήτων λειτουργούν σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο σήμερα, παράγοντας επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, βαρέως τύπου οχήματα, λεωφορεία και κινητήρες;

Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση δίνει ο ευρωπαϊκός σύνδεσμος κατασκευαστών (ACEA) τονίζοντας ότι σήμερα λειτουργούν 290 εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων και παραγωγής κινητήρων στην Ευρώπη.

Τα 185  από τα οποία βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ27), τα 135 εργοστάσια στην Ευρώπη παράγουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 37 κατασκευάζουν ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά), τα 54 κατασκευάζουν βαρέως τύπου οχήματα (φορτηγά), τα 58 παράγουν λεωφορεία και τα 71 κατασκευάζουν κινητήρες. Τα μέλη της ACEA επισημαίνεται ότι κατασκευάζουν αυτοκίνητα, φορτηγά, φορτηγά, λεωφορεία και κινητήρες σε 17 κράτη μέλη της ΕΕ.

Παρατηρώντας τον πίνακα με τα εργοστάσια στην Ευρώπη, φυσικά παρατηρεί κανείς αυτό που όλοι ξέρουμε. Στην Ελλάδα δεν κατασκευάζουμε τίποτα, τη στιγμή που ακόμα και η Βόρεια Μακεδονία κατασκευάζει Φορτηγά και Κινητήρες.

Πρωταγωνίστρια στην ήπειρο μας, σε ό,τι αφορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η Γερμανία, όπου  διατηρεί συνολικά 41 εργοστάσια. 23 αφορούν την κατασκευή επιβατικών, 4 Vans, 3 Φορτηγά, 3 λεωφορεία και 13 κινητήρων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!