NEAPINED

Toyota: 1 στους 3 πιστεύει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κινητήρα βενζίνης

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Toyota και συγκεκριμένα στην ερώτηση αν ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα έχει κινητήρα βενζίνης, το 66% απάντησε θετικά!

Ακόμη και σε μία περίοδο που η ηλεκτροκίνηση ανθίζει μέσα από τα δεκάδες νέα μοντέλα που λανσάρουν οι κατασκευαστές, το αγοραστικό κοινό φαίνεται πως δυσκολεύεται προς το παρόν να αντιληφθεί την διαφορά. Αλλά ας δείξουμε μία μικρή επιείκεια αφού η έρευνα που έκανε η Toyota αφορά κυρίως τους Αμερικανούς καταναλωτές όπου ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν και κινητήρα εσωτερικής καύσης!

Η έρευνα είχε γίνει για πρώτη φορά το 2019 και όταν επαναλήφθηκε και φέτος η απάντηση ήταν η ίδια. Πως 66 στους 100 ερωτηθέντες πιστεύουν πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν και κινητήρα βενζίνης! Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη ερώτηση που προκάλεσε προβληματισμό. Όταν ρωτήθηκαν αν τα υβριδικά θα πρέπει να τα βάζει κανείς στην πρίζα, το 75% απάντησε πως ναι.

Αυτές οι απαντήσεις που αποκαλύφτηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης E-volution προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Toyota για την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, την αμερικανική. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι αναφέροντας ότι το Prius βρίσκεται στην αγορά πάνω από δύο δεκαετίες, ενώ η εταιρία έχει στην γκάμα της μία μεγάλη σειρά από υβριδικά μοντέλα αποδίδοντας ένα μέρος της ευθύνης και στην ενημέρωση από τις αντιπροσωπείες της.

Παρόλο που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απολαμβάνουν ένα τεράστιο όγκο δημοσιότητας το αμερικανικό κοινό φαίνεται πως δεν είναι «διαβασμένο» για την μετάβαση από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Πάντως, και στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί μία αρκετά μεγάλη σύγχυση στο αγοραστικό κοινό που συχνά μπερδεύουν τα ήπια υβριδικά αυτοκίνητα από τα κανονικά υβριδικά. Ή τα plug-in υβριδικά με τα ηλεκτρικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!