NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πως οι λύκοι μπορούν να κάνουν τους δρόμους ασφαλέστερους;

Σε κάποια μέρη του κόσμου οι συγκρούσεις άγριων ζώων και κυρίως ελαφιών με οχήματα είναι ένα ατυχές αλλά συνηθισμένο συμβάν.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις ΗΠΑ κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου ένα εκατομμύριο τέτοιου είδους ατυχήματα που έχουν ως συνέπεια 29.000 τραυματισμούς, 200 θανάτους και συνολικό κόστος που φθάνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο στο να λυθεί, καθώς είναι δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά των συγκεκριμένων ζώων.

Ωστόσο, πρόσφατα έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα η οποία έδειξε πως η συμπεριφορά των λύκων μπορεί να μειώσει τις συγκρούσεις με ελάφια. Αυτό έδειξε το πόρισμα μιας έρευνας που έγινες στο Ουισκόνσιν, όπου παρατηρήθηκε μία άμεση σύνδεση του πληθυσμού των λύκων. Και μην πάει ο νους σας πως οι πολλοί οι λύκοι λύνουν το πρόβλημα θηρεύοντας τα ελάφια…

Το ενδιαφέρον είναι πως οι ειδικοί παρατήρησαν ότι οι λύκοι συνηθίζουν να εκμεταλλεύονται τα οδικά δίκτυα των ανθρώπων για να μετακινούνται. Μάλιστα, νιώθουν τόσο οικεία που πολλές φορές διασχίζουν τους δρόμους ανάμεσα στα αυτοκίνητα σα μη τρέχει τίποτα.

Αυτή την κατάσταση αντιλαμβάνονται τα ελάφια και τα άγρια ζώα και αποφεύγουν τους δρόμους με αποτέλεσμα να μειώνονται θεαματικά τα ατυχήματα. Όσο για τους λύκους, προφανώς είναι πιο έξυπνοι για να πέσουν πάνω σε κάποιο όχημα. Ενδιαφέρον, δε νομίζετε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!