NEAPINED

Tα Hyundai N Vision 74 και RN22e δείχνουν την σπορ διάθεση της μάρκας

Η κορεατική εταιρία συνεχίζει τον οργασμό που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα και μετά το Ioniq 6 παρουσιάζει δύο σπέσιαλ πρωτότυπα μοντέλα. Τα RN22e και N Vision 74.

Το RN22e είναι αυτό που ουσιαστικά θα προετοιμάσει το πεδίο για το Ioniq 6 N το οποίο θα αποδίδει περίπου 585 ίππους και 740 Nm ροπής. Θα βασίζεται και αυτό στην πλατφόρμα E-GMP τεχνολογίας 400 V/ 800 V και θα έχει τετρακίνηση χάρη σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η μπαταρία των 77,4 kWh φορτίζει από το 10 έως το 80% μέσα σε λιγότερα από 18 λεπτά.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο του που ανακοίνωσε, χωρίς όμως να αναφέρεται σε λεπτομέρειες, η Hyundai είναι η δυνατότητα torque vectoring με τη βοήθεια ενός συστήματος «διπλού συμπλέκτη».

Το Ν Vision 74 είναι το δεύτερο concept και η σύγχρονη αναβίωση του πρωτότυπου Hyundai Pony Coupe που είχε σχεδιάσει το 1974 ο Giorgetto Giugiaro. Όσο για το εσωτερικό του N Vision 74 έχει γίνει προσπάθεια συνδυασμού του στυλ της δεκαετίες του ’70 με τα σύγχρονα δεδομένα.

Πάντως, το εντυπωσιακό concept μπορεί να ασπάζεται το ρετρό στιλ του αρχέτυπου μοντέλου αλλά έχει ένα προηγμένο σύστημα πρόωσης. Το οποίο είναι με κυψέλες υδρογόνου που τροφοδοτούνται από την σχετική δεξαμενή παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια για τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής ισχύς 680 ίππων και ροπής 900 Nm.

Υπάρχει μία μεγάλη μπαταρία 62,4 kWh με την αυτονομία να φτάνει τα 600 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τη Hyundai το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης διάταξη είναι η πολύ καλή θερμική διαχείριση και η επιλογή λειτουργίας ανάλογα με τις συνθήκες.



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!