PINEDΑΓΩΝΕΣ

F1 GP ΗΠΑ 2026: Πώς μπορεί ο Antonelli να κατακτήσει απόψε τον τίτλο

Ο Kimi Antonelli ξεκινά από την pole position στο Austin και έχει την πρώτη ευκαιρία να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, γράφοντας ιστορία σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Ο Kimi Antonelli μπορεί απόψε να γράψει ιστορία στη Formula 1. Αν κατακτήσει το πρωτάθλημα στο GP ΗΠΑ, θα γίνει ο πρώτος Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής μετά τον Alberto Ascari το 1953, αλλά και ο νεαρότερος στην ιστορία του σπορ.

Το σχετικό ρεκόρ ανήκει στον Sebastian Vettel, ο οποίος κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2010, σε ηλικία 23 ετών, 4 μηνών και 11 ημερών. Ο Antonelli, εφόσον τα καταφέρει στο Austin, θα είναι μόλις 20 ετών, 2 μηνών και 1 ημέρας.

Ο οδηγός της Mercedes έχει την πρώτη ευκαιρία να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο πέντε αγώνες πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν (δείτε εδώ το αγωνιστικό πρόγραμμα και εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα).

Η pole position που κατέκτησε στις κατατακτήριες δοκιμές του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ωστόσο η νίκη από μόνη της δεν αρκεί. Θα χρειαστεί και έναν συγκεκριμένο συνδυασμό αποτελεσμάτων από τους βασικούς του αντιπάλους.

Στο Austin, ο Antonelli θα εκκινήσει πρώτος, έχοντας δίπλα του τον Max Verstappen, ενώ ο George Russell, ο πλησιέστερος αντίπαλός του στη βαθμολογία, περιορίστηκε στην έκτη θέση. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Isack Hadjar και οι δύο Ferrari των Charles Leclerc και Lewis Hamilton.

Ο Ιταλός έχει συγκεντρώσει 340 βαθμούς, με τον Russell να ακολουθεί στους 238 και τον Hamilton στους 229. Η διαφορά των 102 βαθμών από τον teammate του στη Mercedes διαμορφώθηκε μετά το GP της Σιγκαπούρης, όπου ο Antonelli τερμάτισε τρίτος, ενώ ο Βρετανός περιορίστηκε στην ένατη θέση.

Με έξι Grand Prix να απομένουν, συμπεριλαμβανομένου του αποψινού, υπάρχουν ακόμη 150 διαθέσιμοι βαθμοί. Μετά το Austin θα ακολουθήσουν πέντε αγώνες, χωρίς άλλους Sprint, επομένως ο Antonelli πρέπει να ολοκληρώσει το GP ΗΠΑ με προβάδισμα τουλάχιστον 125 βαθμών, έχοντας παράλληλα το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Αν κερδίσει απόψε, θα φτάσει τους 365 βαθμούς και τις εννέα φετινές νίκες. Στην περίπτωση που ο Russell τερματίσει ένατος, η μεταξύ τους διαφορά θα φτάσει ακριβώς τους 125 βαθμούς. Ακόμη κι αν ο Βρετανός κερδίσει και τους πέντε αγώνες που απομένουν, δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τις εννέα νίκες του Antonelli, καθώς μέχρι σήμερα έχει μόλις τρεις.

Στη διεκδίκηση παραμένει και ο Hamilton, ο οποίος πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον τέταρτος για να διατηρήσει τις μαθηματικές του ελπίδες, εφόσον ο Antonelli κερδίσει. Αντίθετα, οι Verstappen, Leclerc και Norris θα αποκλειστούν οριστικά από τη μάχη του τίτλου σε περίπτωση νίκης του Ιταλού, ανεξάρτητα από τη δική τους κατάταξη.

Συνοπτικά, για να στεφθεί απόψε παγκόσμιος πρωταθλητής ο Antonelli, πρέπει να συνδυαστούν τρία αποτελέσματα:

  1. Ο Antonelli να κερδίσει το GP ΗΠΑ.
  2. Ο Russell να τερματίσει 9ος ή χαμηλότερα.
  3. Ο Hamilton να τερματίσει 5ος ή χαμηλότερα.

Εφόσον συμβούν και τα τρία, ο τίτλος θα κριθεί στο Austin, με πέντε Grand Prix να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Δείτε εδώ το αγωνιστικό πρόγραμμα και εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Xρησιμοποιείς ad blocker;

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να κρατάμε το καροτάκι φρέσκο και δωρεάν. Αν σου αρέσει αυτό που διαβάζεις, βάλε μας στις εξαιρέσεις σου🙏