ΑΓΩΝΕΣ

GP Κίνας: “1-2” για την Mercedes

hamilton-wins-china-1

H Mercedes επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στη Σαγκάη, με τον Lewis Hamilton να σημειώνει τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν. Δεύτερος τερμάτισε ο Nico Rosberg, επίσης με Mercedes, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari.

O αγώνας ολοκληρώθηκε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς δύο γύρους πριν το φινάλε η Toro Rosso του Max Verstappen ακινητοποιήθηκε από μηχανικό πρόβλημα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Ο αγώνας δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική και σίγουρα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, καθώς οι τέσσερις πρώτοι έμειναν ως είχαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα με τις Mercedes να οδηγούν και τις Ferrari ν’ ακολουθούν.

hamilton-wins-china-2Χαρακτηριστική του πόσο προβλέψιμη είναι η εξέλιξη των αγώνων, φέτος, η ομοιομορφία στο βάθρο στους τρεις πρώτους αγώνες βρίσκονται οι ίδιοι τρεις οδηγοί Hamilton, Rosberg, Vettel. Στους δυο μάλιστα σε Αυστραλία και Κίνα τερμάτισαν με τον ίδιο σχηματισμό. Ο Vettel στη Μαλαισία ανέτρεψε τη σειρά παρότι η σύνθεση παρέμεινε ίδια εκμεταλλευόμενος τα λάθη των αντιπάλων του. Λάθη που δεν έγιναν στην Κίνα και επιστρέψαμε στο γνωστό μοτίβο της ασημί κυριαρχίας. Πίσω από τις δυο ομάδες, σταθερά οι Williams και μετά χάος. Οι υπόλοιποι γυρίζουν δευτερόλεπτα πιο αργά, δίνουν την αίσθηση πως κινούνται σε “safe mode” και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μιλά κανείς για υγιή ανταγωνισμό. Έντονος προβληματισμός στη Red Bull που είδε το ένα μονοθέσιο να εγκαταλείπει και το άλλο μετά βίας να μπαίνει στους βαθμούς.

Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το Hamilton να διατηρεί το προβάδισμα και τους Rosberg – Vettel να ακολουθούν. Πίσω τους ο Raikkonen κατάφερε σχετικά γρήγορα να προσπεράσει τις δυο Williams στις πρώτες στροφές και να πλασαριστεί στην 4η θέση. Οι δυο Φινλανδοί Bottas και Raikkonen πέρασαν τον Massa  στην εκκίνηση και μετά από λίγες στροφές ο Raikkonen πέρασε και το Bottas. Μπροστά ο Rosberg έδειχνε αποφασισμένος να μην αφήσει το Hamilton να πάρει ανάσα και το βασικό ερώτημα ήταν πόσους γύρους θα άντεχε η μαλακή γόμα της Pirelli με την οποία εκκίνησαν οι 10 πρώτοι. Επόμενος αγώνας στο Μπαχρέιν (17-19 Απριλίου, ώρα 18:00), εδώ μπορείτε να δείτε την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!