ΔΟΚΙΜΕΣ

Skoda Rapid [first drive]

skoda-rapid-2012-20

Tέλη του έτους η Skoda αναμένεται να λανσάρει ένα νέο μοντέλο με liftback χαρακτήρα που τοποθετείται ανάμεσα στα Octavia και Fabia…

H Skoda αναμένεται να εξαπολύσει μία μικρή επίθεση στα επόμενα χρόνια ξεκινώντας από το πρόσφατο Citigo και φτάνοντας μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου όπου θα κάνει πρεμιέρα το νέο Rapid. Το 2013 θα κάνει την εμφάνισή της και η νέα γενιά Octavia ενώ το 2014 θα δούμε την facelift εκδοχή του Yeti και το ολοκαίνουργιο Fabia. Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας περιλαμβάνονται δύο νέα SUV, ένα μικρότερο από το Yeti με κόμπακτ διαστάσεις και ένα μεγαλύτερο αποτελώντας ίσως την XL εκδοχή (του Yeti).

Επί της ουσίας, παρά τις σχετικά συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4,48μ και πλάτος 1,7μ), το νέο Skoda Rapid διαθέτει μεγάλους εσωτερικούς χώρους, αυξημένη πρακτικότητα χάρη στο άνοιγμα της πίσω πόρτας μαζί με το κρύσταλλο (όπως σε ένα hatchback) ενώ για τις αποσκευές ο χώρος ξεπερνά τα 500 lt. Δύο κινητήρες πετρελαίου και δύο βενζίνης αποτελούν την κινητήρια δύναμη και θα συνοδεύονται είτε με μηχανικά είτε με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων. Για την ελληνική αγορά ξεχωρίζουν οι βενζινοκινητήρες 1.2 TSi και 1.4 TSi με 105 και 122 PS αντίστοιχα ενώ στους ντίζελ ο 1.6 TDi θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις με 90 και 105 PS.

Οδηγικά το Rapid δεν αποκλίνει από τα πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν κάθε σασί της Skoda (και γενικότερα του VW Group) βρίσκοντας την χρυσή τομή ανάμεσα σε άνεση και κράτημα. Οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες εξασφαλίζουν τουλάχιστον ικανοποιητικές επιδόσεις ενώ το ακριβές τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων συμβάλλουν σε ένα ευχάριστο οδηγικά οικογενειακό μοντέλο. Και αν κρίνουμε από την τιμή πώλησης της βασικής έκδοσης που με πλήρη εξοπλισμό θα ξεκινά από 14.000€, τότε η θέα ενός Rapid στους ελληνικούς δρόμους θα αποτελεί από το τέλος του έτους -αναμένεται το Δεκέμβριο- ένα συχνό φαινόμενο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!