Νίκος A. Μαρινόπουλος

Η οικογενειοκρατία στην Ελλάδα καλά κρατεί, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση, πέρα από την αγάπη για τα αυτοκίνητα.

Η αρχή στο χώρο του αυτοκινήτου έγινε τη δεκαετία του ’80, όταν του άρεσε να κάθεται στα πόδια του παππού Νίκου (έλεος πια, ένας ακόμα Νίκος Μαρινόπουλος σε ένα κείμενο 300 λέξεων) και να στρίβει το τιμόνι εκείνου του ανεκδιήγητου λευκού Triumph 2000 Mk2. Η συνέχεια είναι η γνωστή σχεδόν για όλους τους μετέπειτα δημοσιογράφους του ειδικού τύπου: αναγνώστης C&D, Τροχών, AMS (εποχή Κλεάνθη) και όσων ξένων περιοδικών επέτρεπε το χαρτζιλίκι ν’ αγοραστούν.

Η επαγγελματική αρχή έγινε τον Ιανουάριο του 2000, στο ελληνικό Autocar. Ένα crash course στη δημοσιογραφία, καθώς ζούσε τον κύκλο παραγωγής και έκδοσης ενός περιοδικού τέσσερις φορές το μήνα. Μικρό διάλειμμα για τη θητεία στις ένοπλες δυνάμεις (2001-2002), στο οποίο «συνελήφθη» δίχως ειδική άδεια να συμμετέχει σε φωτογράφηση στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι από μεθυσμένο φύλακα με οπλοπολυβόλο. Ούτε αυτό τον έκανε ν’ αλλάξει γνώμη, οπότε η επιστροφή στο Autocar ήταν γεγονός, έως και την άνοιξη του 2005.

Αμέτρητα χιλιόμετρα, δοκιμές, μετρήσεις, meetings, συμμετοχή σε αγώνες από τη θέση του συνοδηγού και μία φορά ως οδηγού, αξέχαστες εμπειρίες και άλλα πολλά είναι όλα αυτά που τον έκαναν να θελήσει να ηρεμήσει λιγάκι. Οπότε συνέχισε τη θητεία του ως serial buyer πισωκίνητων αυτοκινήτων, ασχολούμενος επαγγελματικά με την αγορά χρήματος.

Το 2008 επέστρεψε με αναβαθμισμένο ρόλο, ως αρχισυντάκτης στο Auto Τύπος. Η συγκεκριμένη εφημερίδα ήταν προάγγελος του Game of Thrones: οι μισοί έσκαβαν το λάκκο των άλλων μισών, οι πρωταγωνιστές άλλαζαν με ταχύτατο ρυθμό και κανείς δεν δικαιούτο να θεωρεί ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο. Σε αυτή τη θητεία έγινε και το ιστορικό ταξίδι όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι δύο Νίκοι Μαρινόπουλοι. Σχεδόν αναγκάστηκαν να μοιραστούν ένα δωμάτιο λόγω μπάχαλου στις κρατήσεις ελέω ονοματεπώνυμου.

Η συνέχεια είχε Bestever, Seaworld Almanac, Quattroruote, Motori.gr και πλέον Caroto.gr!

Nίκος A. Μαρινόπουλος (nmarinopoulos@gmail.com)
Back to top button